- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

S-a aprobat vânzarea celei mai mari fabrici de cherestea din România. Ce companie va prelua cei 650 de angajați români. „Dorim să continuăm această poveste de succes”

09 Aug, 17:55 • Lupu Alexandra
Consiliul Concurenței a aprobat vânzarea celei mai mari fabrici de cherestea din România. Prețul nu a fost dezvăluit.
S-a aprobat vânzarea celei mai mari fabrici de cherestea din România. Ce companie va prelua cei 650 de angajați români. „Dorim să continuăm această poveste de succes”

Este oficial! Consiliul Concurenței a aprobat vânzarea celei mai mari fabrici de cherestea din România, informează ziare.com.

Se vinde cea mai mare fabrică de cherestea din România

Consiliul Concurenței a avizat vânzarea celei mai mari fabrici de cherestea din România, HS Timber Production Sebeș SRL din Alba, proprietate a companiei austriece Holtzindustrie Schweighofer. Vânzarea de acțiuni inițiată pe data de 18 aprilie 2023 a fost finalizată cu succes.

Citește și despre următorul subiect: Fabrica de zahăr de la Luduș reia activitatea. Ministrul Economiei anunță când se vor bucura românii de producția proprie

Cu toate acestea, reprezentanții societății nu avut să anunțe la ce sumă s-a ridicat tranzacția. Se pare că cea mai mare fabrică de cherestea din România va fi preluată de Grupul Ziegler. Fabrica din Sebeș va funcționa sub numele de ZG Timber Sebeș SRL, iar Grupul Ziegler va prelua toți cei 650 de angajați români.

„Dorim să ne exprimăm recunoștința pentru performanțele remarcabile ale angajaților din Sebeș din ultimii 20 de ani. Suntem bucuroși că am găsit o afacere de familie de succes care va continua producția de cherestea în acest loc și va extinde afacerea. Prin acest pas, HS Timber Group își consolidează existența în continuare în România pe termen lung și, ulterior, poate utiliza mai bine și mai eficient capacitățile fabricilor sale existente”, a declarat Gerald Schweighofer, CEO al HS Timber Group.

cherestea
cherestea

HS Timber Group operează în continuare o fabrică de cherestea și o fabrică de panouri de bloc, precum și o producție de stâlpi și grinzi la Rădăuți (Suceava) și Comănești (Bacău). Alte fabrici de cherestea se află în Germania și Finlanda. Grupul mai deține, de asemenea, unități de producție în Germania și Suedia.

„Fabrica de cherestea din Sebeș a fost punctul de plecare pentru succesul HS Timber Group, pe care domnul Schweighofer l-a construit cu mult spirit antreprenorial și viziune! Dorim să continuăm această poveste de succes. Aștept cu nerăbdare să lucrez cu angajații români, a căror mândrie și bucurie este lemnul local și cu care aș dori să împărtășesc entuziasmul meu pentru această materie primă”, a afirmat Ștefan Ziegler, proprietar și CEO al Ziegler Group.

În 2015, fabrica funcționa cu 99% lemn românesc. Cu toate acestea, înainte de vânzare, acesta nu mai reprezenta nici 50%. În ultimii ani la Sebeș s-a adus din lemn din Slovacia, Cehia, Finlanda, Serbia, Ucraina, Slovenia. Totodată, fabrica de la Siret a fost închisă și s-au redus semnificativ operațiunile la cea din Rădăuți.

Te-ar putea interesa și: Apare o nouă fabrică în România! Un producător de top de șa pentru biciclete din întreaga lume intră pe piața românească