- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

S-A DECIS! Ciolacu anunță două măsuri de patriotism economic. Ce se întâmplă cu produsele românești de la raft

21 Jun, 16:59 • Constantin Cristina
Premierul Marcel Ciolacu anunță primele măsuri de patriotism economic. Iată ce se va întâmpla cu produsele românești de pe rafturile din supermarketuri.
S-A DECIS! Ciolacu anunță două măsuri de patriotism economic. Ce se întâmplă cu produsele românești de la raft

Marcel Ciolacu ia primele măsuri de patriotism economic de la investirea în funcția de premier. Așadar, noua lege prevede noi schimbări în ceea ce privește identificarea produselor autohtone la raft, potrivit antena 3 CNN.

Citește și: Prețul șocant din supermarket-uri al unui kilogram de făină. Cât trebuie să scoată din buzunare românii pentru acest produs în 2023?

S-A DECIS! Ciolacu anunță două măsuri de patriotism economic. Ce se întâmplă cu produsele românești de la raft

Premierul a declarat că primul proiect pe care l-a depus prevede interzicerea făinii de greiere din compoziția produselor tradiționale românești. De asemenea, produsele care vor conține acest tip de făină vor fi marcate pentru a putea fi identificate mai ușor la raft.

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu

Mai mult, Ciolacu a propus și un al doilea proiect prin care toate produsele tradiționale românești să fie așezate într-un raion separat în magazin și etichetate cu tricolorul României. Cele două proiecte au primit deja raport favorabil la Comisia Economică din Senat, iar până la finalul acestei sesiuni parlamentare este de așteptat ca acestea să treacă și de Plenul Senatului.

Românii mai simt astfel greutatea prețurilor la alimentele de bază, care nu pot lipsi din casă. De exemplu, un kilogram de făină de calitate superioară se vinde la un preț triplu, acum, comparativ cu prețurile anterioare.

Prețul alimentului diferă în funcție de locul din care se face achiziția. Pentru acest lucru, supermarketurile mari se confruntă cu această problemă, deoarece tot mai mulți clienți se luptă pentru a găsi cel mai bun raport calitate-preț, pentru coșul de cumpărături.

Potrivit monitorulpreturilor.info, se pot remarca diferențe mari de preț, cum ar fi că, pentru alimentul de bază, prețul poate varia între 2,99 – 6,79 lei.

Prețurile pentru 1 kilogram de făină, în funcție de magazin:

  • Profi: 3.25 lei;
  • Carrefour: 4.89 lei;
  • Selgros: între 4.98 și 4.99 lei;
  • Cora: 2.99 lei, 4.99 lei și 6.78 lei;
  • Kaufland: 6.79 lei.

Alte articole: Făina de insecte ar putea fi interzisă prin lege. Marcel Ciolacu: „Am depus astăzi proiectul de lege”