- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Făina de insecte ar putea fi interzisă prin lege. Marcel Ciolacu: „Am depus astăzi proiectul de lege”

13 Apr, 14:18 • Bumbeneci Diana
Făina de insecte, interzisă printr-un proiect de lege. Marcel Ciolacu: „Protejăm produsele tradiționale românești!”.
Făina de insecte ar putea fi interzisă prin lege. Marcel Ciolacu: „Am depus astăzi proiectul de lege”

Marcel Ciolacu, liderul social-democrat și președintele Camerei Deputaților, a anunțat că astăzi a depus un proiect de lege prin care se interzice utilizarea făinii de insecte. Politicianul este gata să lupte pentru mari schimbări în industria alimentară.

Marcel Ciolacu nu este de acord cu făina de insecte

Făina de greiere a început deja să fie comercializată în România, de o firmă specializată în vânzarea de produse BIO, iar prețul este la fel de șocant cum este și ideea de a mânca insecte. În supermarketuri deja sunt produse bazate pe făină de insecte, însă cu această schimbare nu sunt de acord toți politicienii. Marcel Ciolacu este unul dintre cei care doresc să impună noi legi atunci când vine vorba despre această făină.

Ai mai putea citi: Schimbare majoră în anul școlar 2023-2024. Elevii vor avea o oră în plus pe săptămână

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu

„Protejăm produsele tradiționale românești! Am depus astăzi proiectul de lege prin care se interzice utilizarea făinii de insecte în prepararea produselor prevăzute în Registrul Național al Produselor Tradiționale.

Așa cum au făcut și alte țări europene, la fel trebuie să facem și noi! În plus, toate produsele alimentare care vin din import și conțin ingrediente obținute din insecte trebuie să fie expuse separat pe rafturile magazinelor.

Oamenii trebuie să știe ce cumpără, iar eticheta să fie clară și să conțină informații complete cu privire la aceste produse.

Patriotismul economic înseamnă protejarea producătorilor locali și a produselor și mâncării tradiționale românești”, a transmis Marcel Ciolacu într-o postare pe pagina sa de Facebook.

În prezent, există trei tipuri de insecte pe lista UE de alimente noi:

  • viermele de făină – larve uscate,
  • lăcusta migratoare – congelată, uscată și sub formă de pulbere,
  • greierele de casă – congelat, uscat și pulverizat.

Citește și: Ce se va întâmpla cu salariile profesorilor. Senator: „Eliminarea articolului privind salarizarea este un mare pas înapoi”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult