- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

S-a efectuat o tranzacție de proporții în piața bancară din România! Intesa Sanpaolo a cumpărat o cunoscută bancă!

30 Oct, 21:41 • Oprea Alina
S-a efectuat o tranzacție monumentală pe piața bancară din România! O bancă foarte cunoscută din România a fost cumpărată de către grupul italian Sanpaolo!
S-a efectuat o tranzacție de proporții în piața bancară din România! Intesa Sanpaolo a cumpărat o cunoscută bancă!

Tranzacție de ultim moment! Grupul Italian Itesa Sanpaolo a ajuns la un acord cu fondul de investiții american J.C. Flowers prin care a cumpărat First Bank România. Aceasta este o bancă care are focus asupra companiilor românești, dar are și prezență pe retail, potrivit celor de la Ziarul Financiar. Încă din luna septembrie a anului curent. Intesa Sanpaolo s-a aflat în discuții cu fondul de investiții pentru a putea ajunge la o înțelegere pentru achiziția First Bank. Această traznacție ar putea duce Intesa Sanpaolo în top 10 pe piața bancară românească.

La momentul actual, tranzacția este supusă aprobării autorităților de reglementare și a autorităților de concurență relevante. În prima parte a anului 2024 se așteaptă ca aceasta să fie finalizată, iar First Bank a fost scoasă la vânzare încă de anul trecut, luna decembrie marcând un pas att de aproape ca palma să fie bătută cu UniCredit, însă trazacția a căzut pe ultima sută de metri.

Citește și: Băncile europene își păzesc angajații de facturile mari. Intesa Sanpaolo oferă al doilea bonus de 500 de euro angajaților pentru a face față inflației

Tranzactie Intesa Sanpaolo
Tranzactie Intesa Sanpaolo

Piața bancară românească – tranzacție asupra First Bank

La sfârșitul anului 2017, americanii de la J.C. Flower au preluat Piraeus, iar anul 2018 a marcat rebranduirea băncii în First Bank, J.C. Glowers plătind pentru Piraeus o sumă de aproximativ 35 milioane de euro. În anul 2019, fondul american nu a ezitat și a cumpărat și sucursala locală a grupului israelian Leumi.

„Această tranzacţie ne dublează prezenţa în România, o ţară cu o creştere economică importantă, cu legături puternice cu Italia, şi este în linie cu strategia noastră de a profita de oportunităţi de valoare, menţinând în acelaşi timp accentul pe creşterea organică si pe stimularea profitabilitatii. Extinderea în România consolidează poziţia noastră de bancă solidă în Europa Centrală şi de Est şi sprijină în mod activ internaţionalizarea companiilor italiene.”, a declarat Marco Elio Rottigni, şeful Diviziei Bănci SubsidiareIinternaţionale a Intesa Sanpaolo, potrivit știripesurse.ro.

Ca și prezentare, Intesa Sanpaolo este ce mai important grup bancar din Italia și aceasta este un furnizor excepțional de servici financiare pentru familii, întreprinderi și economia reală. Aceasta are o preznță puternică pe piața internațională, astfel că sucursalele Intesa Sanpaolo se află în foarte multe regiuni ale lumii. În România, aceasra este subsidiara a Grupului, iar banca, în statul român, activează din 1996 ca bancă universală. Acest lucru semnfiică faptul că sprijină antreprenorii locali și străini care doresc să își dezvolte afacerile și le oferă acces nu doar la produse și servicii locale, ci au un portofoliu la nivel global cu cele mai puternice grupuri financiare din lume.

Tranzacție pentru First Bank
Tranzacție pentru First Bank

Citește și: Românii au fost păcăliți de 10 bănci! Consiliul Concurenței a deschis ancheta momentului în România