- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Salarii în Poliție 2023. Ce salariu câștigă un polițist în România, în funcție de grad

08 Mar, 21:44 • Bocioacă Bianca
Salarii în Poliție 2023. Polițiștii au primit salarii mai mari de la jumătatea lunii trecute, dar se pare că aceștia sunt în continuare nemulțiumiți, susținând că majorarea nu acoperă nici măcar rata inflației.
Salarii în Poliție 2023. Ce salariu câștigă un polițist în România, în funcție de grad

Salarii în Poliție. După intrarea în vigoare a Hotărârii de Guvern care prevede actualizarea salariului de grad, polițiștii au primit salarii mai mari pentru luna ianuarie, acestea întrându-le în comt la jumătatea lunii februarie, potrivit observatornews.ro.

Mai exact, este vorba despre o creștere salarială cu o valoare cuprinsă între 180 și 450 de lei, în funcție de grad. În ciuda majorării, polițiștii susțin că sunt  în continuare nemulțumiți. Salariul de grad din Poliție este cuprins între 50 și 1.000 de lei. Un soldat primește un salariu de grad de 500 de lei, și crește până la 1.000 de lei pentru un general, amiral sau chestor general de Poliție.

Citește și: Salarii Auchan 2023. Câți bani primește un casier relocat de la casele de marcat desființate. Tichete de masă în valoare de 400 de lei

Salarii de grad în Poliție

Un sergent major sau un agent de poliție/penitenciare  primește un salariu de grad de 625 de lei, un salariu de grad pentru un maistru militar pricipal este de 725 de lei, și de 900 de lei pentru un colonel sau un comandor.

Salariile de grad sunt mici deoarece sunt completate de numeroase sporuri precum salariul de funcție, spor de pericol deosebit, spor de confidențialitate, spor de misiune permanentă sau compensația de chirie.

Citește și: Lovitură pentru românii cu salarii mai mari! A fost anunțat pragul la care cresc contribuțiile

Polițiștii se declară nemulțumiți și consoderă că li se face o nedreptate, un tânăr polițist câștigândm cu aproximație, salariul minim pe economie, mai puțin decât dacă ar merge să lucreze într-un alt domeniu. Aceștia mai spun și că decontarea de la stat pentru chirie este de numai 389 de lei, fiind obligați să plătească diferența din propriul buzunar.

Din această cauză, specialiștii se tem că vom avea parte de un record negativ anul acesta, adică să existe mai multe locuri decât candidați la admiterea în școlile de agenți de poliție.