- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Salarii mai mari cu 15%-25% pentru bugetari! A fost anunțată lista românilor care primesc mai mulți bani

14 Mar, 19:30 • Bumbeneci Diana
Guvernul oferă mai mulți bani pentru o categorie de salariați. Veniturile vor crește cu 15-25% în perioada următoare.
Salarii mai mari cu 15%-25% pentru bugetari! A fost anunțată lista românilor care primesc mai mulți bani

Mai mulţi români din instituţiile statului vor avea salarii mai mari, anunță Antena3. În timp ce angajații din sistemul de învățământ amenință că vor ieși în stradă, salariații din ANI primesc un salariu mai mare.

Salarii mai mari cu 15%-25% pentru mii de bugetari

Cei care au avut noroc să primească salarii mai mari sunt angajaţii de la Agenţia Naţională de Integritate, care au spor de salariu pentru încărcătură neuropsihică. Sunt majorări în lanț propuse în Camera Deputaților şi a fost și un vot pentru majorarea angajaților care lucrează la Agenția Națională de Integritate.

Salariile acestora vor crește cu 25% pentru că vor beneficia de un spor pentru solicitare neuropsihică, după ce proiectul a trecut de Camera Deputaţilor.

Citește și: România, îngenunchiată de sărăcie. Aproape 1,9 milioane de angajați sunt plătiți cu salariu minim, dar cu toate acestea este o creștere cu peste 50% față de anul trecut

salarii bugetari
salarii bugetari

Ce sporuri sunt la ANI în prezent

La ora actuală, la ANI sunt două sporuri care se acordă majorității celor angajați. În primul rând, sporul de 15% din salariul de bază pentru gestionarea datelor și informațiilor clasificate.

Mai este prevăzut încă un sport, de 15%, cel pentru condiții vătămătoare. De acest ultim spor beneficiază inclusiv șoferii din instituție. Mai mult, cei care au titlul de doctor beneficiază de 50% din salariul minim brut aflat în plată. Cu noile sporuri, un salariat de la ANI va sări cuantumul de 50% din salariul de bază.

Ca situația să fie completă, în cazul în care personalul din instituție va avea și proiecte cu finanțare externă, atunci va mai exista un spor de minimum 25%, după ultimele prevederi adoptate de Guvern.

Vezi și: Grâul românesc, la mare căutare! Arabia Saudită a cumpărat 1,043 milioane de tone de grâu, marfa provenind și din România

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult