- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Salarii peste medie în România. Cum poți câștiga 18.000 de lei pe lună

13 Dec, 12:37 • Bumbeneci Diana
Joburi de nișă cu salarii peste medie în Români. Poți câștiga 18.000 de lei pe lună, însă există anumite condiții speciale de îndeplinite.
Salarii peste medie în România. Cum poți câștiga 18.000 de lei pe lună

Mai multe meserii din România au un salariu lunar mediu net destul de bun Conform unui studiu realizat de Salario, comparatorul de salarii EJobs, sunt câteva salarii în România accesibile, însă trebuie să se respecte mai multe condiții speciale.

Salarii de până la 18.000 de lei

Spre exemplu, un pilot câștigă lunar în medie 5.000 de lei net, un controlor de trafic aerian primește 5.500 de lei, în vreme ce un anestezist pleacă acasă cu 5.800 de lei.

Salariile pentru aceste poziții variază în funcție de experiența anterioară a candidatului, de studiile pe care le deține, de regiunea, dar mai ales de compania în care activează, explică Raluca Dumitra, șefa de marketing a eJobs România, cea mai mare platformă de recrutare de forță de muncă din țară.

„Spre exemplu, în cazul piloților contează și compania aeriană pentru care lucrează, dar și gradele pe care le obțin de-a lungul timpului. În unele cazuri, câștigurile piloților pot ajunge și la 18.000 de lei pe lună, în funcție de bonusuri și numărul de curse efectuate. Totuși, pentru aceste poziții sunt necesare studii în domeniu.

În special în cazul unui anesteziolog, care are nevoie de o formare constantă. Cât despre meseria de pilot, aceasta este una dorită în România, însă nu oricine are acces la ea, având în vedere că studiul în domeniu costă zeci de mii de euro”, a transmis Raluca Dumitra.

Ai mai putea citi și: Milioane de români, afectați de o alertă de călătorie, anunță MAE!

Potrivit Institutului Național de Statistică (INS), în luna septembrie câștigul salarial mediu net a fost de 4.003 lei. 28.000 de locuri de muncă, pe eJobs În acest moment, pe eJobs.ro sunt disponibile peste 28.000 de locuri de muncă în România și în străinătate.

Comparatorul de salarii funcționează pe baza datelor furnizate de utilizatorii săi. Până la ora actuală, peste 480.000 de specialiști și-au introdus veniturile. Trustul de presă Ringier, care publică ziarul Libertatea, deține și portalul eJobs.

Citește și: Vin bani pentru infrastructura verde. Guvernul anunță o nouă investiție, de peste 360 de milioane de lei

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult