- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vin bani pentru infrastructura verde. Guvernul anunță o nouă investiție, de peste 360 de milioane de lei

12 Dec, 15:40 • Bumbeneci Diana
Ministrul Dezvoltării a semnat nu mai puțin de 25 de contracte pentru infrastructura verde! Peste 360 de milioane de lei vor fi investiți în acest domeniu!
Vin bani pentru infrastructura verde. Guvernul anunță o nouă investiție, de peste 360 de milioane de lei

Sunt vești bune pentru românii care se gândesc ca pe viitor să apeleze la infrastructura verde! Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a semnat 25 de noi contracte finanţate în valoare de peste 360 de milioane de lei.

Guvernul anunță o nouă investiție în infrastructura verde

Ministrul Dezvoltării a semnat cele 25 de contracte prin componenta C10 – Fondul Local din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, în valoare totală de 362.696.238,80 de lei.

Noile contracte, încheiate între autorităţile publice locale din 25 de unităţi administrativ-teritoriale şi Ministerul Dezvoltării, fac referire atât la înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public, prin achiziţionarea de vehicule nepoluante, cât şi asigurarea infrastructurii pentru transportul verde, prin achiziţionarea de puncte de încărcare pentru vehicule electrice, potrivit unui comunicat al MDLPA.

Ai mai putea citi: România investește 400 de milioane de lei în domeniul apărării! Spătaru: „Să producem muniţie care să acopere necesarul sectorului de apărare”

infrastructura verde
infrastructura verde

Până la ora actuală, prin cele trei componente ale Planului Național de Redresare și Reziliență au fost semnate 1.160 de contracte de finanţare, în valoare totală de 10.772.684.686,11 lei, a precizat ministrul Cseke Attila. Lista contractelor de finanţare semnate pentru C10 – Fondul Local este disponibilă pe site-ul ministerului.

Amintim că Planul Național de Redresare și Reziliență al României (PNRR) este conceput astfel încât să asigure dezvoltarea României, prin sprijinirea nivelului de adaptare la situații de criză, în contextul recuperării după criza COVID-19, cât și valorificarea potențialului de dezvoltare economică, prin reforme majore și investiții cheie.

Planul Național de Redresare și Reziliență al României prevede 507 jaloane și ținte legate de reformele și investițiile asumate. Un pachet robust de 107 investiții și mai mult de 50 de reforme vor contribui la abordarea eficientă a recomandărilor specifice de țară și la consolidarea potențialului de creștere economică.

Ai mai putea citi: Bani de la APIA pentru români! Când se livrează banii și care este lista ajutoarelor

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult