- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Salarii record de peste 1.000 de euro în România. Meseria pe care tot mai mulți români o caută în ultima perioadă

30 Jan, 14:59 • Bocioacă Bianca
În România și în numeroase alte țări, criza de personal a devenit o problemă majoră, de aceea angajatorii sunt disăuși să plătească salarii foarte mari pentru candidații cu adevărat pregătiți.
Salarii record de peste 1.000 de euro în România. Meseria pe care tot mai mulți români o caută în ultima perioadă

România duce o lipsă semnificativă de personal specializat în anumite domenii și din această cauză unele meserii sunt extrem de căutate, fiind puse în joc salarii mari.

Postul de inginer mecanic profesionist este o astfel de meserie. Salariile oferite sunt cuprinse între 900 și 1.300 de euro net pe lună.

„Tehnologia este un proces accelerat de dezvoltare, iar rolul inginerilor este esențial pentru ca firmele să țină pasul cu evoluțiile din domeniu. În prezent, la nivel național există o cerere mare de ingineri proiectanți în domeniul mecanic.

Vedem de asemenea că și în străinătate trendul este același pentur inginerii proiectanți, pentru industrii precum cea aerospațială, auto și robotică. Având în vedere cererea crescută, oferta salarială medie ajunge la 1.300 de euro”, spune Ana Vișan, marketing manager la BestJobs.

Citește și: Bolt oferă 1.000 de lei bonus la angajare! Compania caută şoferi în mai multe oraşe din România și oferă salarii avantajoase

Pe lângă salariu, angații pe acest post primesc și bonuri de masă, bonus de performanță, asigurări medicale private și cursuri de specializare plătite de angajator.

Pe platforma BestJobs sunt disponibile în România 808 astfel de locuri de muncă. Cele mai multe dintre acestea sunt în Târgoviște, București, Timișoara și Brașov, potrivit zf.ro.

Salarii mari și în domeniul agriculturii

Și domeniul agriculturii este unul dintre cele care se confruntă cu criza acută de personal calificat. Chiar dacă fermele au utilaje moderne, nu există personal care să le manevreze. Oamenii cu experiență au ales să plece în străinătate. În România există zeci de școli de profil, dar tinerii nu sunt atrași spre această direcție.

Pitrivit estimărilor trimise de asociațiile agricole către Ministerul Agriculturii, la noi în țară este nevoie de cel puțin 300-400 de tractoriști.

Salariile sunt foarte mari, dar se pare că nu sunt suficient de atractive pentru personalul calificat. Un tractorist care cunoaște tehnologiile poate primi până la 14.000 de lei pe lună, iar cei ce manevrează combine agricole performante pot câștiga până la 10.000 de lei, dar dezavantajul este că e un job sezonier.

Citește și: Traiul din România îi face pe muncitorii străini să se stabilească aici. Ce salarii primesc angajații din orient