- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Salariile angajaților de la Dacia ar urma să fie majorate în 2023

20 Dec, 12:01 • Bumbeneci Diana
Salariile angajaților de la Dacia ar putea fi majorate în 2023. Urmează o nouă rundă de negocieri organizate de sindicate.
Salariile angajaților de la Dacia ar urma să fie majorate în 2023

Angajații de la Dacia vor avea salarii mai mari. Negocierile dintre patronatul Automobile Dacia SA și angajații de la uzina din Mioveni pentru semnarea Contractului Colectiv de Muncă sunt foarte aproape de final, potrivit informațiilor din rândul sindicatelor. În acest sens, sindicaliștii se așteaptă la o majorare cât mai apropiată de suma cu care au început discuțiile, anunță Profit.

Salarii mai mari pentru angajații de la Dacia

Salariații Automobile Dacia SA se pregătesc de o majorare a salariilor pentru 2023. Cu toate acestea însă, suma finală pe care o vor primi și datele la care salariile vor crește efectiv nu sunt încă stabilite.

Ai mai putea citi: A plouat cu amenzi de la inspectorii RAR! Românii au primit amenzi de sute de mii de lei

Dacia Argeș
Dacia Argeș

Reprezentanți ai sindicatelor de la Dacia au transmis pentru sursa citată anterior că se pregătesc pentru o ultimă rundă de negocieri care să parafeze sumele la care s-a ajuns de acord. Sindicatul Autoturisme Dacia (SAD) a pornit discuțiile cu reprezentanții companiei cu o listă de propuneri destul de consistentă, începând cu o creștere salarială de 1.200 de lei și o primă anuală de 2.000 de lei.

Pe lângă mai mulți bani la salariu, sindicatele mai anunță și că doresc mai multe beneficii. Este vorba despre tichetele de masă, salariul minim din companie, zile de concediu și bilete de tratament. Conducerea companiei a venit cu propriile propuneri, care au avut pe primul loc creșterea salariului cu 350 de lei, în două etape, și o primă anuală de 700 de lei. La finele negocierilor, care ar trebui să fie finalizate până la sfârșitul acestui an, majorarea ar putea ajunge la mijlocul intervalului dintre cele două sume propuse, adică undeva în jur de 150 de euro.

Ai mai putea citi și: Primăria București vrea să fie primul oraș mare din Europa care introduce tariful unic pe parcare. Cum vor ajunge prețurile să se dubleze în 75% din zonele Capitalei și care vor fi urmările

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult