- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Salariile bugetarilor în aprilie. Vești bune pentru sute de mii de angajați înainte de Paște

30 Mar, 11:29 • Andrei Alina
Mai sunt aproximativ două săptămâni până la Paște și pregătirile intră pe suta de metri. Românilor le place să aibă masa îmbelșugată de sărbători. Pentru români de pe masa de Paște nu ar trebui să lipsească mielul, ouăle vopsite, cozonacul și pasca. Pentru a permite să-și facă din timp cumpărăturile pentru Paște, ministerul Finanțelor a decis ca salariul din aprilie să intre mai devreme pe card.
Salariile bugetarilor în aprilie. Vești bune pentru sute de mii de angajați înainte de Paște

Salariile aferente lunii martie 2023 pentru profesori și alți angajați subordonați Ministerului Educației vor fi plătite pe 11 aprilie, cu trei zile înainte de ziua obișnuită, potrivit unui ordin emis de ministrul Finanțelor și citat de Edupedu.ro. Decizia a fost luată pentru ca data de salariu să nu se suprapună cu Vinerea Mare, 14 aprilie, când este zi nelucrătoare.

Citește și: Salarii majorate pentru o categorie de români. Mii de bugetari vor beneficia de sporuri

Măsura luată de Ministerul Finanțelor vizează aproape 295 de mii de angajați din Ministerul Educației.

Elevii și profesorii vor intra în vacanța de Paște de vineri, 7 aprilie 2023, după finalizare cursurilor. Vor avea aproape doua saptamani de vacanta de primavara in 2023, perioada care cuprinde atat Pastele ortodox, cat si Pastele catolic.  Elevii și profesorii vor reveni la cursuri de miercuri, 19 aprilie 2023.

Citește și: Este oficial! Guvernul anunță că profesorii își iau adio de la salarii mărite în 2023