- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Salariu complet neașteptat. Cât câștigă un consilier de service auto în 2023

25 Feb, 19:19 • Bumbeneci Diana
Un consilier de service auto a ajuns să aibă la ora actuală, un salariu ce poate sări de 1000 de euro. Iată ce trebuie să facă ocupantul unui astfel de job.
Salariu complet neașteptat. Cât câștigă un consilier de service auto în 2023

În România sunt peste 2 milioane de persoane care nu au un loc de muncă și nici calitatea de student. Cum multe persoane sunt în căutarea unui job cu salarii bine plătite, platformele de recrutare ies la rampă cu oferte destul de bune. Spre exemplu, la ora actuală sunt disponibile peste 1000 de posturi de consilier auto, iar salariul este unul extrem de mare, potrivit unui material realizat de ZF, în colaborare cu platforma de recrutare online BestJobs.

Ce trebuie să facă un consilier auto

Un angajat pe poziţia de consilier de service auto are un salariu care variază, în medie, între 750 şi 1.250 de euro net pe lună. Despre obligațiile unui astfel de angajat a vorbit Mihaela Dobre, sales manager, BestJobs.

Potrivit specialistului, un consilier service auto este responsabil de documentarea şi identificarea pieselor auto necesare autovehiculelor în lucru şi deschiderea comenzilor de reparaţii, precum şi informarea clientului cu privire la desfăşurarea reparaţiilor. Comparativ cu alte joburi plătite mizer în România, acest job este unul plin de beneficii.

Citește și: Vrei să devii detectiv particular? Au început înscrierile! Iată ce documente ai nevoie pentru a participa la concurs și ce salariu vei avea pentru un astfel de job

Consilier Auto. Foto: sugestivă
Consilier Auto. Foto: sugestivă

Un consilier service auto este responsabil de documentarea şi identificarea pieselor auto necesare autovehiculelor în lucru şi deschiderea comenzilor de reparaţii, precum şi informarea clientului cu privire la desfăşurarea reparaţiilor. Din ofertele actuale pentru această poziţie, reiese că se caută persoane cu studii superioare (profil tehnic) şi cunoştinţe tehnice în domeniul auto şi de operare şi utilizare programe de specialitate. În prezent, sunt astfel de joburi disponibile în Bucureşti, Târgu-Mureş, Cluj, Timişoara şi Sibiu, salariul pornind de la 750 de euro lunar şi putând ajunge până la 1.250 de euro“, spune Mihaela Dobre, sales manager, BestJobs.

La ora actuală, pe lista celor mai interesante beneficii extrasalariale și bonusuri specifice postului se pot identifica destul de multe puncte care să convingă un român să caute un astfel de job. Este vorba despre tichete de masă, bonusuri în funcţie de performanţă, asigurare medicală clinică privată, traininguri şi cursuri.

Potrivit sursei citate, la ora actuală, în România, sunt 1.168 de posturi vacante pentru poziţia de consilier service auto. Toate aceste posturi sunt disponibile pe platforma BestJobs dintr-un total de 40.000 de anunţuri de angajare active. Cele mai multe posturi de acest fel pot fi ocupate în Bucureşti, Târgu-Mureş, Cluj, Timişoara şi Sibiu.

Ai mai putea citi pe acest subiect: Salariile ar putea crește de la 1 iunie. Ministrul Budăi, declarația serii: „Trebuie să avem această majorare a salariului”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult