- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Salariile ar putea crește de la 1 iunie. Ministrul Budăi, declarația serii: „Trebuie să avem această majorare a salariului”

03 Feb, 22:20 • Bumbeneci Diana
Ministrul Muncii oferă noi detalii despre creşterea salariului minim. Când ar putea românii să primească venituri mai mari.
Salariile ar putea crește de la 1 iunie. Ministrul Budăi, declarația serii: „Trebuie să avem această majorare a salariului”

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat în direct la Antena 3 CNN o serie de vești bune pentru 7 milioane de români. O parte dintre oameni vor primi mai mulți bani, chiar și în 2023, dacă Guvernul va găsi rapid soluțiile potrivite pentru adoptarea unor planuri ale social-democraților.

Salariul ar putea crește și în 2023

Este vorba despre majorările de salarii care ar putea intra în vigoare odată ce va intra în funcția de premier Marcel Ciolacu. Printre variante este inclusiv creșterea cu 500 de lei de la 1 iunie a salariului minim pe economie.

Ai mai putea citi: Cine poluează: vaca, sau mașina? Petre Daea: „Că, acum, vaca este responsabilă când avem atâta poluare. România are 2 milioane de vaci și 9 milioane de mașini”

Marius Budăi, despre salariul din România
Marius Budăi, despre salariul din România

„Eu nu pot să spun, astăzi, o dată la care vom majora salariul minim. Da, da, PSD susține majorarea salariului minim, însă nu va fi o majorare peste noapte, nu vom dezechilibra economia. Nu vom lua nicio decizie până nu vom discuta cu mediul de afaceri, inclusiv în discuțiile cu domnul comisar pe muncă din prezențele pe care le-am avut la Bruxelles, în toate comisiile, am susținut această directivă și practic și o măsură de protecție socială pentru cetățeni.

Trebuie să avem această majorare a salariului, că va fi la jumătatea anului că va fi la 1 ianuarie anul 2024 însă cu siguranță nu va fi o măsură impusă sau introdusă peste noapte”, a spus Marius Budăi, ministrul Muncii, în emisiunea Decisiv de la Antena 3 CNN.

Citește și: Decontări de peste 276 de milioane de euro pentru români. Cine primește banii

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult