- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Salariu de 1000 de euro pentru românii cu zece clase. Locul de muncă oferă și două mese pe zi

09 Oct, 11:38 • stefan.vlad
Salariu de 1000 de euro pentru românii cu zece clase. Pare să fie locul de muncă perfect pentru cei care nu au admis examenul de Bacalaureat sau nici măcar nu au apucat să îl dea. Angajatul se va oferi lunar un venit de peste 4.000 de lei, două mese pe zi și decontarea transportului personal cu mașina.
Salariu de 1000 de euro pentru românii cu zece clase. Locul de muncă oferă și două mese pe zi

Salariu de 1000 de euro pentru românii cu zece clase. În contextul în care salariul minim pe economie, în România, în momentul de față, este de puțin peste 2.000 de lei net, un anunț de pe platforma online de angajare jooble.ro surprinde pe toată lumea, mai ales pe cei cu studii superioare.

Salariu de 1000 de euro pentru românii cu zece clase

Așadar, dacă ai peste 18 ani și zece clase finalizate poți lucra ca Operator Mașini Etichetare, în zona Afumați, din județul Ifov. Angajatorul caută o un om care să fie la serviciu în ture, respectiv 12/24 și 12/48, în intervalul orar 8:00-22:00.

Salariul este 4.000 de lei net la care se adaugă tichetele de masă în valoare totală de 420 de lei pe lună. Sarcinile nu par a fi unele dificile, ci constă în: operarea și supravegherea mașinii automate de etichetare, păstrarea curățeniei la locul de muncă, alimentarea cu materie primă a mașinii și remedierea defecțiunilor minore ale mașinii.

De asemenea, beneficiile locului de muncă sunt multiple. Pe lângă decontarea transportului cu mașina personală și două mese pe zi se oferă și contract de muncă pe o perioadă nedeterminată, spor de 25% pentru turele de noapte, orele suplimentare se achită cu 175% din valoarea unei zile normale de muncă.

Salariile urmează să crească în 2024

Salariile din Germania ar urma să crească în 2024, în medie, cu 5%, potrivit unei analize a firmei de consultanţă fiscală Kienbaum, care prezintă şi principalele motive, respectiv inflaţia şi poziţia de putere crescândă în care se găsesc candidaţii, în actualele condiţii ale pieţei.

Analiza arată, în acelaşi timp, că planurile angajatorilor pentru a putea suporta cheltuielile mai mari cu salariile includ o creştere a productivităţii angajaţilor, pe lângă un volum mai mare al investiţiilor, menite să crească şi cifra de afaceri.

Kienbaum, o firmă de consultanță în management cu o experiență de aproape 15 ani în publicarea previziunilor privind evoluția salariilor în Germania, a realizat sondaje la 777 de companii pentru a stabili previziunile salariale pentru anul 2024, relatează publicația Business Insider.

Asemenea anului trecut, estimările indică o creștere de aproximativ cinci procente a salariilor. Cu toate acestea, există o diferență semnificativă față de anul precedent: prognoza din acest an este mai mare decât rata inflației așteptată pentru 2024, estimată în general la aproximativ două-trei procente de către majoritatea experților. (Citește AICI mai multe detalii)