- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Salariu mai mare pentru acești bugetari! Cine sunt românii care vor încasa 1.800 de lei în plus

07 Jul, 19:16 • Lupu Alexandra
Salariu mai mare pentru bugetari. Guvernul a aprobat vineri o hotărâre care prevede creşteri salariale pentru funcţiile de conducere din învăţământul preuniversitar de stat, mai exact, pentru directori, directori adjuncți și pentru persoanele încadrate pe funcții de contabil-șef și secretar-șef.
Salariu mai mare pentru acești bugetari! Cine sunt românii care vor încasa 1.800 de lei în plus

Vești bune pentru bugetari! Guvernul a aprobat astăzi, 7 iulie, o hotărâre prin care se acordă măriri de salariu pentru funcţiile de conducere din învăţământul preuniversitar de stat, relatează stiripesurse.ro.

Salariu mai mare pentru bugetari

La propunerea Ministerului Educației, Guvernul a aprobat astăzi proiectul de HG care reglementează normele metodologice în ceea ce privește stabilirea salariilor de bază pentru funcțiile didactice de conducere din învățământul preuniversitar de stat, dar și pentru stabilirea categoriilor de unități în care se normează funcțiile de conducere didactice auxiliare și la nivelul salariilor de bază ale acestora. Salariile sunt mărite pentru 8.694 de directori, directori adjuncţi şi 3.451 de persoane încadrate pe funcţii de contabil-şef şi secretar-şef.

Citește și despre: Bugetarii nu au scăpat. Guvernul nu renunță la ideea interzicerii cumulului pensiei cu salariul. 20.000 de români vor fi afectați

„În şedinţa de Guvern de astăzi, la propunerea Ministerului Educaţiei, a fost aprobat proiectul de HG care reglementează normele metodologice privind stabilirea salariilor de bază pentru funcţiile didactice de conducere din învăţământul preuniversitar de stat, precum şi pentru stabilirea categoriilor de unităţi în care se normează funcţiile de conducere didactice auxiliare şi nivelul salariilor de bază ale acestora, ca urmare a aplicării OUG 57/2023.

Beneficiază de creştere 8.694 de directori şi directori adjuncţi şi 3.451 de persoane încadrate pe funcţii de contabil-şef şi secretar-şef, în total 12.145 de funcţii de conducere”, informează un comunicat transmis de AGERPRES.

Pentru funcțiile de conducere de director erau stabiliți coeficienți cuprinși între 2.40 și 2.95. Acest lucru înseamnă o diferență de 0.55 puncte, respectiv, un salariu de bază de minim 6.000 de lei și un venit de bază maxim de 7.382 lei. În cele din urmă, diferența dintre acestea fiind de 1.382 lei.

Salariu
Salariu

Coeficienții pentru funcția de director sunt stabiliți între 3.12 și 3.47 prin actualul proiect de act normativ, ceea ce reprezintă o diferență de 0.35 puncte procentuale. „Pe lângă creşterea salariilor de bază, a fost diminuată, aşadar, şi diferenţa dintre nivelul de salarizare minim şi maxim”, afirmă aceeaşi sursă.

Pentru directori, creşterea este între 1.300 – 1.800 lei. Media creșterilor de bază este de 21.54% pentru toate unitățile de grad I, și de asemenea, de 19.08% pentru toate unitățile de grad II. De asemenea, pentru directorii adjuncţi, creşterea este între 1.300 – 1.500 lei. Creșterea salariilor directorilor adjuncți din unităţile de învăţământ grad I este de 21,03%, iar pentru cele de grad II este de 19,15%.

Prin noua Hotărâre a Guvernului, creșterile salariale sunt între 1.300 și 1.400 de lei pentru funcțiile auxiliare de conducere. Media creșterilor salariale pentru personalul didactic auxiliar de conducere este de 23.5% pentru toate unitățile de grad I, respectiv, 22.3% pentru toate unitățile de grad II.

Vezi și: Marcel Ciolacu pune piciorul în prag! Premierul României „Statul român nu mai poate plăti doar pentru ca bugetarii să vină la birou”