- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Săptămâna de lucru va avea doar patru zile! Cine sunt angajații care vor beneficia de această facilitate, dar și de salarii cu 50% mai mari

05 Dec, 21:29 • Cornel Ghimeșan
Săptămâna de lucru de doar patru zile este un vis devenit realitate pentru angajații unei cunoscute companii la nivel global asta, după ce reprezentanții acesteia au ajuns la un acord cu sindicatele de a introduce pentru muncitorii de pe linia de producție acest program.
Săptămâna de lucru va avea doar patru zile! Cine sunt angajații care vor beneficia de această facilitate, dar și de salarii cu 50% mai mari

Cine sunt angajații care vor beneficia de această facilitate, dar și de salarii cu 50% mai mari. Reprezentanții sindicatelor  FIOM și FIM-CISL, au anunțat marți că acest acord este unul istoric, întrucât este o premieră pentru industria auto din Europa.

Citește și Un celebru producător canadian de geci de lux cumpără fabrica de tricotaje de lux Paola Confecții! Acțiunile companiei au crescut cu 2,8% ,după semnarea tranzacției

Cine sunt angajații care vor beneficia de această facilitate, dar și de salarii cu 50% mai mari

Aceștia au ținut să precizeze că chiar dacă programul de lucru va fi redus semnificativ, relațiile angajaților Lamborghini vor fi majorate.

Anunţul celor de la Lamborghini vine într-un moment în care multe companii şi organisme publice modifică modul în care oamenii lucrează pentru a îmbunătăţi bunăstarea angajaţilor şi a promova realizarea de economii după pandemia de COVID-19 şi creşterea costurilor scrie Agerpres.

Astfel de decizii au fost adoptate și în alte țări din Europa, precum Marea Britanie, după ce reprezentanții acestor firme au constatat că angajații au lucrat mai mult într-o perioadă mai scurtă de timp, în vreme ce și-au păstrat locurile de muncă, iar numărul concediilor medicale a scăzut.

„Lucrează mai puţin şi lucrează mai bine, acesta este principiul care a ghidat aceste negocieri”, se arată într-un comunicat de presă al FIOM şi FIM-CISL.

Cât despre cazul Lamborghini, sindicaliștii au precizat că muncitorii vor alterna o săptămână de lucru de cinci zile cu una de patru zile. Astfel, numărul zilelor lucrate pe parcursul unui an se va reduce cu 22 de zile.

De asemena, cei care lucrează în trei schimburi, inclusiv pe tura de noapte, vor alterna o săptămână de lucru de cinci zile cu două săptămâni de lucru de patru zile. În cazul lor, numărul zilelor lucrate în decurs de un an se va reduce cu 31 de zile.

În ceea ce privește salariile angajaților, acordul prevede o majorare de 50% a actualelor bonusuri variabile plătite muncitorilor, precum şi un bonus unic de peste 1.000 de euro ce va fi plătit în cursul acestei luni.

Citește și Pensiile care cresc cu 80% după recalculare. Marius Budăi, anunțul momentului pentru pensionari: „Se acordă în fiecare an un punctaj suplimentar”

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult