- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Scandal în Ministerul Agriculturii! Se cere schimbarea lui Petre Daea

13 Jan, 10:01 • Bumbeneci Diana
În urma unor nemulțumiri în rândul agricultorilor din România și nu numai, oamenii cer demisia ministrului Petre Daea. Românii nu sunt mulțumiți de noul Plan Național Strategic.
Scandal în Ministerul Agriculturii! Se cere schimbarea lui Petre Daea

Agricultorii nu sunt mulțumiți de ministrul Petre Daea și cer schimbarea acestuia. Deși noul Plan Național Strategic (PNS) a fost aprobat și a intrat deja în vigoare, o parte dintre fermieri sunt extrem de nemulțumiți și critică dur atât conținutul, cât și modul de elaborare al acestuia, anunță AgroTV. Mai mult, fermierii vor să își aleagă propriul minstru.

Noul Plan Strategic a dus la cererea demisiei ministrului Daea

În emisiunea ”Agricultura la Raport”, președintele Sindicatul Fermierilor Patrioți, Ștefan Muscă, și-a exprimat dezamăgirea legată de PNS și de ministrul Petre Daea. Fermierul susține că PNS-ul este un dezastru pentru fermierii mici și mijlocii.

„Lovitură maximă pentru fermierul mic și mijlociu și pentru satul românesc. PNS-ul nu s-a scris pentru noi, s-a scris pentru multinaționale. Nu ne-a întrebat nimeni nimic, au spus că va fi benefic pentru țara românească, dar nu este. Am încercat să-l aduc înapoi și mi s-a spus de la Bruxelles că dacă încerc să-l întorc, riscăm să rămânem fără banii pe 2023”, susține Ștefan Muscă.

Mai poți citi și: România continuă să fie baza exporturilor în Europa. Țara a exportat cereale de 3,78 miliarde euro în doar 9 luni

Ștefan Muscă cere demisia lui Daea. /foto AgroTV
Ștefan Muscă cere demisia lui Daea. /foto AgroTV

Agricultorul susține că toți fermierii au învățat să își aleagă viitorul ministru și că în mod normal, în țara noastră, ministrul Agriculturii ar trebui propus de fermieri, nu de Guvern, deoarece oamenii știu cel mai bine cine poate să îi conducă și să le reprezinte interesele.

Muscă mai susține că PNS-ul nu este unul realizat bine, în condițiile în care nu mai puțin de 9,8 miliarde de euro merg la subvenții pentru fermele mici și mijlocii, iar diferența ajunge la fermele mari.

Pentru noi este o lecție de viață să știm, de azi înainte, pe cine punem. Noi trebuie să punem ministrul agriculturii din rândul fermierilor, să-l punem noi. Ministrul agriculturii trebuie aprobat de către noi, fermierii din România, pentru că noi lucrăm cu el.

PNS-ul este un dezastru. Vă dați seama că 9,8 miliarde de euro merg la subvenții, pentru fermele mici și mijlocii se dau 200 milioane euro, iar diferența de 5,8 miliarde merge către fermele mari. Cu ce am ajutat satul românesc, cu ce am ajutat făuritorul de hrană?”, a spus Ștefan Muscă în direct la AGRO TV.

Ai mai putea citi: Controale fulger la comercianții de carne! ANSVSA a găsit grave probleme, ce pun în pericol sănătatea românilor

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult