- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Scandal uriaș pe piața imobiliară! Clienți păgubiți cu sute de mii de euro. Un dezvoltator nu predă apartamentele de ani de zile, deși au afost achitate

16 May, 17:07 • Claudia Simion
Se fac acuzații grave la adresa dezvoltatorului imobiliar Greenpark. Clienții spun că nu respectă termenele de predare a apartamentelor, dar că nici nu restituie avansurile de mii de euro proprietarilor păgubiți.
Scandal uriaș pe piața imobiliară! Clienți păgubiți cu sute de mii de euro. Un dezvoltator nu predă apartamentele de ani de zile, deși au afost achitate

Green Park Herăstrău Residence e un ansamblu rezidențial de cinci clădiri, fiecare având cinci etaje. Se află în zona de nord a Capitalei, în apropiere de Parcul Herăstrău, și mulți oameni aleg să investească într-un apartament în acest ansamblu rezidențial, chiar și când e încă în faza de proiect.

Citește și Apetitul chiriașilor scade de la o zi la alta! Apartamentele mari devin o povară, iar garsonierele se închiriază la foc automat!

Mulți dintre cei care și-au cumpărat apartamente acolo au fost nevoiți să aștepte ani de zile și, cu toate acestea, nici acum nu stau în ele, deși au încheiat contracte și au achitat avans de sute de mii de euro.

Clienți păgubiți cu sute de mii de euro. Un dezvoltator nu predă apartamentele de ani de zile, deși au afost achitate

“Clienții mei au plătit un avans de aproximativ 100.000 de euro în 2018 pentru un apartament în Clădirea B4, din cadrul Condominiului din Str Barajul Arges nr 8, sector 1. Blocul trebuia să fie gata în decembrie 2021, însă nu este gata nici la ora actuală. Blocul nu are recepția făcută, iar șansele sunt minime cu privire la urgentarea lucrărilor întrucât recepția construcției nu se poate face atâta vreme cât nu este rezolvată problema căilor de acces.

Accesul înspre și dinspre ansamblu se face pe o stradă îngustă cu un singur fir. Întrucât termenele de predare au fost cu mult depășite, clienții mei au solicitat restituirea avansului, însă dezvoltatorul tergiversează acest proces si nu le oferă o soluție clară. Acest fapt ne-a determinat să considerăm că dezvoltatorul se află într-o incapacitate de efectuare a plăților astfel că cerem intrarea în insolvență.” a declarat avocatul Mihai Kehaiyan.

Citește și Prețurile apartamentelor au scăzut în aprilie 2023. Cluj-Napoca, de departe cel mai scump oraș din România, în continuare. Cât costă metrul pătrat în București | imobiliare

Tocmai de aceea, avocatul urmează să pledeze vineri, 19 mai, în cadrul procesului, pentru cererea de deschidere a procedurii de insolvență a societății Greenpark Development & Investment SRL.

“Când a obținut aprobare pentru construirea ansamblului rezidențial, dezvoltatorul s-a angajat că va face încă o intrare în cartier care să respecte dispozițiile legale. În lipsa acesteia, nu se poate face recepția clădirilor de către instituțiile abilitate, iar fără recepția făcută, cumparatorii nu pot cumpăra, nu pot lua credite de la instituțiile bancare, nu se pot muta etc“, a mai declarat Avocat Mihai Kehaiyan, care îi reprezintă pe proprietarii păgubiți.