- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Unde se duc banii din război: Ceas de 1,4 milioane de dolari purtat de fiul lui Kadîrov într-un hotel de lux, în timp ce liderul cecen se laudă că băieții lui luptă pe front

28 Nov, 19:19 • Gabriela Andreescu
În vârstă de doar 15 ani, Adam Kadîrov, fiul liderului cecen Ramzan Kadîrov, a fost fotografiat în timp ce purta un ceas în valoare de 1,4 milioane de dolari. Adam Kadîrov s-a fotografiat cu ceasul respectiv la mână la data de 23 octombrie, în Dubai, alături de luptătorul MMA cecen, Abdurakhman Dudaev.
Unde se duc banii din război: Ceas de 1,4 milioane de dolari purtat de fiul lui Kadîrov într-un hotel de lux, în timp ce liderul cecen se laudă că băieții lui luptă pe front

Adam Kadîrov, fiul de 15 ani al liderului cecen Ramzan Kadîrov, a fost fotografiat în timp ce purta un ceas în valoare de 1,4 milioane de dolari (85 de milioane de ruble). Imaginea a fost publicată pe contul de Instagram al echipei opozantului rus Alexei Navalnîi și pe contul de Twitter al publicației independente Nexta.

Echipa lui opozantului rus Alexei Navalnîi a identificat ceasul ca fiind un model Audemars Piguet, care valorează aproape 1,4 milioane de dolari, adică, la cursul de schimb actual, aproximativ 85 de milioane de ruble.

Fiul liderului cecen nu se sfiește, de altfel, să facă paradă cu haine scumpe de firmă. În fotografie, Kadîrov Jr. are, de asemenea, o geantă Louis Vuitton de 170.000 de ruble și un tricou Burberry de 30.000 de ruble.

Fotografia a fost făcută pe 23 octombrie la hotelul de cinci stele Raffles The Palm Dubai din Emiratele Arabe Unite.

Kadyrov’s 15-year-old son wears a watch worth almost $1.5 million

Citește și: Alertă mondială! Cel mai mare vulcan din lume a devenit activ! Foc pe cer și cutremure în lanț!

În luna octombrie, liderul cecen Ramzan Kadîrov a susținut că fiii săi minori au ajuns în prima linie a frontului din Ucraina și a publicat un clip video pe canalul său de Telegram, informează Digi24.

„Akhmat, Eli și Adam au vizitat linia frontului, unde se dau lupte dure cu naționaliștii ucraineni. Ca mândri soldați ceceni, s-au apucat imediat de treabă. Alături de comandantul Zamid Chalaev, ei s-au apropiat de pozițiile inamice și au asigurat foc de acoperire pentru soldații care înaintau”, se arată în descrierea atașată clipului video.

Kadîrov s-a lăutat cu fiii săi care luptă pe front
Kadîrov s-a lăutat cu fiii săi care luptă pe front

Pentru a-i încuraja pe urmăritorii săi ca să-i urmeze pe linia frontului, Ramzan Kadîrov s-a laudat în numeroase rânduri cu abilitațile militare ale fiilor săi. În plus, a spus că vârsta nu ar trebui să aibă nici o importanță, încutajând participarea minorilor în război:

„O vârstă minoră nu ar trebui să conteze pentru pregătirea apărătorilor Patriei noastre: Nepoții primului președinte al Republicii Cecene, Eroul Rusiei Akhmat-Kadzhi Kadîrov – Akhmat, Eli și Adam, de 16, 15 și 14 ani. Dar pregătirea lor militară a început cu mult timp în urmă, la o vârstă fragedă”, a scris Kadîrov pe contul lui de Telegram

Potrivit lui Ramzan Kadîrov, cei trei băieți „sunt învățați cum să manipuleze diferite arme și cum să le folosească”, la o bază din Gudermes și că Akhmat, Eli și Adam sunt „gata să-și aplice abilitățile” în Ucraina.

„Suntem convinși că până și copiii minori vă vor zdrobi în bucăți, pentru că nu aveți spirit de luptă, nici cinste și nici demnitate”, a mai spus liderul cecen.

Iată, însă, că minorii preferă mai degrabă să pozeze în hoteluri de lux îmbrăcați în haine de firmă și cu ceasuri scumpe, decât să participe la operațiunile militare cu care se laudă liderul cecen.

Citește și: Ați auzit de Felixarium? Complexul din Băile Felix construit cu aproape 30 milioane euro a câștigat premiul de cel mai bun aquapark din România în anul 2022!

Cu mai mult de 15 ani experiență în domeniul jurnalismului și o pasiune pentru tot ce înseamnă actualități, știri, și tot ce se întâmplă relevant atât în țară, cât și pe plan extern. ... citește mai mult