- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Schema prin care un tânăr a călătorit mai ieftin cu avionul. „Pur și simplu s-a dus la un ghișeu pentru a-și lua biletul”

23 Jul, 15:13 • Lupu Alexandra
Descoperirea unui tânăr american. Cum a reușit să călătorească mai ieftin cu avionul. Compania aeriană a descoperit trucul său.
Schema prin care un tânăr a călătorit mai ieftin cu avionul. „Pur și simplu s-a dus la un ghișeu pentru a-și lua biletul”

Un adolescent din Statele Unite ale Americii a descoperit metoda prin care a poți călători mai ieftin cu avionul, informează cancan.ro. O companie aeriană s-a prins de schema tânărului. Adolescentul a fost sancționat dur.

Cum călătorești mai ieftin cu avionul

Tânărul a descoperit o metodă prin care să călătorească mai ieftin cu avionul până în orașul Charlotte, din Carolina de Nord. Adolescentul a încercat să folosească metoda „skiplagging” pentru a călători mai ieftin din Gainesville, Florida, până în Charlotte, Carolina de Nord.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Vacanțele românilor sunt date peste cap. Cursele sunt amânate sau anulate pe bandă rulantă pe Aeroportul Otopeni

Compania care efectua zborul, American Airlines, a aflat planul tânărului. El intenționa să se îmbarce în timpul escalei în Charlotte, în loc să meargă până în New York, destinația pentru care și-a cumpărat biletul.

Familia tânărului a fost obligată să plătească un nou bilet direct până la Charlotte, în urma incidentului. Biletul a costat mai mult de 400 de dolari, în timp ce primul valora doar 150 de dolari. Tatăl adolescentului a dezvăluit că American Airlines i-a interzis fiului său să mai zboare cu această companie timp de 3 ani. Hunter Parsons a explicat că nu consideră că fiul lui a făcut ceva greșit.

„A fost lăsat să se descurce singur la 500 de mile de casă. Nu a încălcat niciodată nicio regulă și niciun contract. Pur și simplu s-a dus la un ghișeu pentru a-și lua biletul”, a declarat Hunter Parsons.

Avion
Avion

„Skiplagging” este o practică interzisă de multe companii aeriene. Metoda poate fi explicată în baza exemplului adolescentului american: un pasager care dorește să ajungă la Charlotte observă că prețul unei curse până în New York, cu scală în Charlotte, este mai ieftin decât tariful pentru cursa directă.

Astfel, pentru a călători mai ieftin cu avionul, își ia bilet întreg până la New York, dar coboară la Charlotte. Prin acest truc, călătorii pot economisi sume importante de bani. Cu toate acestea, companiile aeriene pot suferi pierderi mari. Pentru a evita astfel de situații, Americam Airlines a decis să ia măsuri împotriva pasagerilor care folosesc metoda „skiplagging”. Măsurile au fost adoptate în ianuarie 2021.

Citește și despre: AVERTISMENT! Un nou pericol se află pe aeroporturi! Infractorii cibernetici sunt cu ochii pe românii care călătoresc