- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Schengen va fi inutil? Mai multe țări introduc controlul la vamă. Iată lista

07 Apr, 17:00 • Bumbeneci Diana
Mai multe state din Schengen introduc controlul la vamă! Din ce cauza s-a ajuns la asemenea măsuri.
Schengen va fi inutil? Mai multe țări introduc controlul la vamă. Iată lista

Mai multe state din Spațiul Schengen au decis să introducă controale la vamă, ca răspuns la creșterea numărului de sosiri legale și ilegale de migranți. Acest lucru este permis conform normelor Schengen pentru a preveni amenințări grave la adresa securității interne sau a politicii publice.

Mai multe state din Schengen introduc controlul la vamă

Aceste controale la frontieră au fost instituite sau intensificate în statele membre Schengen precum Austria, Danemarca, Franța, Germania, Italia, Norvegia, Slovenia, Suedia și Finlanda, din cauza creșterii migrației și a contrabandei.

Austria a anunțat verificări la frontiera cu Republica Cehă, cu Slovenia și Ungaria, iar cu Slovacia până la începutul lunii iunie. Danemarca va efectua controale la tranzitul terestru și maritim dinspre Germania până în luna mai. Franța a introdus controale la frontierele sale cu alte țări din Schengen până la sfârșitul lunii aprilie, ca răspuns la amenințările teroriste.

Ai mai putea citi: Marcel Ciolacu întâlnire cu Olaf Scholz la București! Primele declarații despre aderarea completă la Schengen

Spațiul Schengen
Spațiul Schengen

Germania a instituit controale la frontierele terestre cu Polonia, Republica Cehă și Elveția până în mijlocul lunii iunie, observând o creștere a migrației și a contrabandei. Italia a anunțat controale la granița cu Slovenia până în luna iunie. Norvegia a restabilit controalele la frontieră în porturile cu legături de feribot cu Spațiul Schengen până în luna mai.

Slovenia a introdus controale la frontierele cu Croația și Ungaria până în luna iunie, invocând deteriorarea situației de securitate în Orientul Mijlociu și Ucraina. Suedia și-a intensificat controalele la frontieră până în luna mai, ca răspuns la amenințările provenite din partea unor grupări militante islamice.

Finlanda a decis să închidă punctele de trecere de la frontiera sa terestră cu Rusia pentru o perioadă nedeterminată, din cauza numărului crescut de solicitări de azil pe care le-a atribuit Moscovei, deși Kremlinul a negat aceste acuzații. De asemenea, Helsinki a adăugat mai multe porturi pe lista interdicțiilor de călătorie dinspre vecinul său estic.

Vezi și: De ce depinde cu adevărat intrarea totală în Schengen? Marcel Ciolacu, declarațiile zilei

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult