- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Wizz Air confirmă noi investiții în aeronavele din România. „Investițiile anunțate introduc 1.200.000 de locuri suplimentare anuale pentru pasagerii români și, astfel, cresc frecvențele pe 20 de rute”

08 Nov, 20:53 • Bumbeneci Diana
Wizz Air a confirmat astăzi că va aduce a 16-a aeronavă în România și va crește frecvențele pe cele 20 de rute. Compania a anunțat planurile pentru perioada următoare.
Wizz Air confirmă noi investiții în aeronavele din România. „Investițiile anunțate introduc 1.200.000 de locuri suplimentare anuale pentru pasagerii români și, astfel, cresc frecvențele pe 20 de rute”

Wizz Air, cea mai mare companie aeriană din România, a confirmat astăzi venirea celei de-a 16-a aeronave care va sprijini operațiunile din Capitală. Este vorba despre una dintre cele cinci aeronave anunțate încă din septembrie.

Wizz Air confirmă noi investiții în aeronavele din România

„Cu frecvențe crescute pe 20 de rute existente, cele cinci noi aeronave care se alătură bazei din Bucureşti până la finalul acestui an vor asigura 1.200.000 de locuri suplimentare pe an pentru piaţa din România, oferind mai multe alternative celor care rezervă zboruri cu Wizz Air”, precizează operatorul low-cost într-un comunicat transmis Agerpres.

Ai mai putea citi și: Uimitor. O parcare din București costă doar 50 de bani. Cum este posibil acest lucru

Incredibil. Wizz Air lansează bilete de 39.99 euro pentru clienții afectați de anularea zborurilor Blue Air

Wizz Air a reușit în ultimul timp să își consolideze poziția de cel mai mare operator din țara noastră, cu 36 de aeronave. Numărul total al aeronavelor de pe Aeroportul Internațional „Henri Coandă” va ajunge la 17 până la finele anului în curs, sprijinind introducerea a trei rute noi de la București către Atena, Praga şi Larnaca, începând cu luna decembrie 2022. Odată cu noutățile din București și noile rute adăugate rețelei din România, Wizz Air își consolidează poziția ca cea mai mare companie aeriană care operează din Capitală, precum şi din Cluj-Napoca, Bacău, Iași, Sibiu, Craiova, Suceava și Timișoara, precizează sursa citată.

În număr total, Wizz Air operează în prezent 68 de rute cu tarif redus către 21 de țări din Europa și Orientul Mijlociu, investind continuu în dezvoltarea rețelei. Compania aeriană a crescut totodată frecvențele către destinații cheie precum Londra, Roma, Milano, Barcelona, Paris, Bruxelles-Charleroi, Dortmund, Eindhoven, Madrid şi Tel Aviv.

„Suntem încântaţi de investiţia atât de importantă pe care am făcut-o în Bucureşti şi România. Cu această a 16-a aeronavă, care nu este ultima ce se alătură flotei Wizz Air din Bucureşti în acest an, rămânem angajaţi pieţei din România. Investiţiile anunţate introduc 1.200.000 de locuri suplimentare anuale pentru pasagerii români şi, astfel, cresc frecvenţele pe 20 de rute. Oferind acum aproape 200 de rute din România, Wizz Air se impune ferm ca lider de piaţă, îndeplinindu-şi datoria de a oferi o experienţă de călătorie sigură şi plăcută”, a spus Evelin Jeckel, Acting Network Officer la Wizz Air.

Conform sursei citate, Wizz Air operează o flotă de 172 de aeronave Airbus A320 şi A321. În anul financiar F22, care s-a încheiat pe 31 martie 2022, operatorul a înregistrat 27,1 milioane de pasageri.

Mai poți citi și: Continuăm să ne îndatorăm. Ministerul Finanțelor a atras aproape 1,24 miliarde de lei de la bănci

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult