- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Schimbarea momentului pentru șoferi! Permisul de conducere pentru categoria B devine valabil pentru anumite tipuri de motociclete

13 Jun, 16:28 • Lupu Alexandra
Șoferii trebuie să știe asta. Permisul de conducere pentru categoria B devine valabil pentru anumite tipuri de motociclete.
Schimbarea momentului pentru șoferi! Permisul de conducere pentru categoria B devine valabil pentru anumite tipuri de motociclete

Informații de ultimă oră pentru șoferi! Plenul Camerei Deputaților a adoptat astăzi, 13 iunie, un proiect de lege prin care permisul de conducere eliberat pentru categoria B devine valabil și în cazul anumitor tipuri de motociclete, spune ziare.com. Proiectul de lege a trecut mai departe cu 261 de voturi „pentru” şi o abţinere. A fost adoptat și de Senat, iar Camera Deputaților este for decizional.

Schimbări la permisul de conducere

Plenul Camerei Deputaților a adoptat astăzi, 13 iunie, cu 261 de voturi „pentru” şi o abţinere, proiectul de lege prin care permisul de conducere eliberat pentru categoria B devine valabil și pentru anumite tipuri de motociclete. Așa cum arată primele informații, proiectul de lege are ca obiect de reglementare completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 195/2002, cu privire la stabilirea valabilității permisului de conducere eliberat pentru categoria B și în cazul anumitor tipuri de motociclete.

Citește și: Cum se conduce corect noaptea. Titi Aur a dezvăluit un truc pe care puțini șoferi îl știu

Deținătorii permiselor trebuie să aibă vârsta minimă de 24 de ani împlinită, iar la fel de bine, trebuie să dețină permisul pentru categoria B de cel puțin 3 ani. Nu în ultimul rând, trebuie să aducă dovada absolvirii a 10 ore de pregătire practică în cadrul unei unități autorizate de pregătire a conducătorilor de autoturisme.

Documentele eliberate pentru categoria B sunt valabile pentru motocicletele care au o transmisie automată cu cilindree maximă de 125 cm3. Totodată, puterea maximă trebuie să fie de 11kW. Raportul dintre putere și greutate trebuie să fie de cel mult 0,1 kW/kg, categoria A1.

Permis de conducere
Permis de conducere

„Permisele de conducere eliberate pentru categoria B sunt valabile şi pentru motocicletele cu transmisie automată cu cilindree maximă de 125 cm3, cu puterea maximă de 11 kW şi cu un raport putere/greutate de cel mult 0,1 kW/kg, categoria A1.

Deţinătorii permiselor trebuie să aibă vârsta minimă de 24 de ani împliniţi, permisul pentru categoria B obţinut de minimum trei ani şi să facă dovada absolvirii a 10 ore de pregătire practică în cadrul unei unităţi autorizate de pregătire a conducătorilor de autovehicule”, se arată în iniţiativa legislativă.

Proiectul de lege a fost adoptat și în Senat. În acest caz, Camera Deputaților devine for decizional.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Toți șoferii trebuie să știe asta! Ce se întâmplă dacă circuli vara cu anvelope de iarnă și ce risc prezintă cele second-hand