- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Schimbări majore în aplicația WhatsApp. Care vor fi noutățile

19 Feb, 16:19 • Stefan Simion
Aplicația WhatsApp suferă noi modificări! Reprezentanții companiei au anunțat că vor introduce o serie de funcții pentru utilizatori.
Schimbări majore în aplicația WhatsApp. Care vor fi noutățile

WhatsApp a anunțat care sunt modificările de care utilizatorii vor putea beneficia cât de curând, citează stiripesurse.ro. Compania pregătește marile schimbări, care vor facilita accesarea și folosirea platformei.

WhatsApp este o aplicație gratuită, care oferă posibilitatea efectuării apelurilor simple și mesagerie. Conversațiile pe care utilizatorii le susțin pe această platformă sunt unele securizate, iar serviciile sunt disponibile în întreaga lume. Peste 2 miliarde de oameni folosesc această aplicație, din peste 180 țări. Serviciile ei sunt recunoscute pentru simplul fapt că faciliează conectarea cu oricine, oricând și de oriunde.

Serviciul a fost fondat de Jan Koum și Brian Acton, mai exact, specialiști care au lucrat cumulat 20 ani în cadrul companiei Yahoo. Experiența anterioară a acestora este cea care le-a asigurat succesul din ziua de astăzi, prin aplicația WhatsApp. Chiar dacă compania s-a alăturat produselor Facebook, ea funcționează în continuare individual. Platforma este definită de un serviciu de mesagerie rapid și fiabil, oriunde în lume, fără nicio dificultate.

Vezi și: Vești bune pentru utilizatorii de WhatsApp. Vor fi implementate trei funcții noi

Noutățile de pe WhatsApp

Reprezentanții aplicației au anunțat introducerea unor „statusuri vocale”. Acestea pot dura până la maxim 30 secunde și rămân postate în platformă timp de 24 ore, având același mecanism cu cel al „poveștilor”.

WhatsApp
WhatsApp

Atingerea pictogramei este mai mult decât suficientă pentru ca utilizatorii să poată înregistra note vocale. Funcția de actualizare a statusului va deveni una personalizată, fiind unul dintre obiectivele propuse de reprezentanții aplicației.

Implementarea „statusurilor vocale” este initiațiva care a luat naștere de îndată ce specialiștii platformei au sesizat o creștere record a mesajelor vocale. 7 miliarde de astfel de mesaje se trimiteau zilnic în 2022.

Cu ajutorul funcției care urmează să fie introdusă, utilizatorii au posibilitatea de a trimite mai multe actualizări personale, înlocuind mesajele clasice, videoclipurile, gif-urile, fotografiile sau orice altceva. Utilizatorii vor putea alege care sunt persoanele care pot vedea statusul audio postat de aceștia în cadrul aplicației. „Selectarea audienței private” este secțiunea care le va oferi intimitate persoanelor care sunt interesate de această schimbare.

Citește și: Actualizarea de zile mari a Whatsapp-ului! Aplicația va putea fi utilizată și fără internet

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult