- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Schimbări majore la Bacalaureat și Evaluare Națională. Ministrul Educației anunță cum vor susține elevii examenele

29 Mar, 20:26 • Bumbeneci Diana
Legile Educaţiei au fost adoptate de Guvern. Ministrul Ligia Deca anunţă ce se schimbă la Bacalaureat şi Evaluarea Naţională.
Schimbări majore la Bacalaureat și Evaluare Națională. Ministrul Educației anunță cum vor susține elevii examenele

Ligia Deca, ministrul Educaţiei, a făcut un nou anunț pentru elevi și profesori. S-au aprobat noile forme de Evaluare Națională și admitere la liceu și de Bacalaureat.

Schimbări majore la Bacalaureat și Evaluare Națională

Ligia Deca, ministrul Educaţiei, a anunțat în această după-amiază că examenele naționale vor fi organizate în noul format cel mai devreme în 2027. Anunțul a fost făcut după ce Guvernul a aprobat proiectul privind Legea Educației. Prevederile vor intra în vigoare peste patru ani, dar termenul poate fi prelungit cu an sau chiar doi ani.

Ai mai putea citi: Este oficial! Guvernul anunță că profesorii își iau adio de la salarii mărite în 2023

schimbările la examene, prezentate de Ligia Deca
schimbările la examene, prezentate de Ligia Deca

„Noile forme de Evaluare Națională și admitere la liceu și de Bacalaureat nu vor intra în vigoare începând cu anul școlar următor adoptării legii. Vor intra în vigoare, fie cel mai devreme în 2027 pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat dacă aprobăm legea în Parlament până la finalul acestui an școlar, fie vorbim despre 2028 sau chiar 2029. Nu este o chestiune care se întâmplă de azi pe mâine, asigurăm predictibilitate în sistem”, a explicat ministrul Deca, potrivit Mediafax.

Mai mult, noile legi ale Educatiei fac referire la organizarea Evaluării Nationale pentru toti copiii de clasa a opta. De asemenea, instituțiile de învățământ de nivel liceal care au concurență ridicată la anumite specializari, pot organiza examene proprii de admitere.

Noul Bacalaureat va avea mai multe probe decât în prezent, iar elevii de la profilul tehnologic vor avea un examen propriu. Articolele de lege mai pot fi modificate în Parlament.

Ai mai putea citi: 15.000 de copii săraci primesc ajutor în România. Marcel Boloș face anunțul zilei

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult