- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Schimbări majore pentru Messenger şi Facebook! Meta anunță ce se întâmplă cu apelurile și mesajele

07 Dec, 22:15 • Cornel Ghimeșan
Meta anunță schimbări majore pentru Messenger şi Facebook! Toate apelurile şi chaturile personale ale fiecărui utilizator ale serviciului Messenger vor fi criptate implicit.
Schimbări majore pentru Messenger şi Facebook! Meta anunță ce se întâmplă cu apelurile și mesajele

Schimbări majore pentru Messenger şi Facebook! Potrivit reprezentanților Meta, acest lucru reprezintă o actualizare majoră a confidenţialităţii, care face serviciul mult mai asemănător cu WhatsApp, scrie ziare.com. 

Citește și STUDIU O treime dintre români au abonament Youtube Premium. Abonamentul Meta pentru Facebook fără reclame, neinteresant pentru români

Schimbări majore pentru Messenger şi Facebook!

”Astfel, după ce va fi introdusă tehnologia de criptare nimeni, inclusiv Meta, nu poate vedea ce s-a trimis sau spus, cu excepţia cazului în care alegi să ne raportezi un mesaj”, a scris Loredana Crişan, şefa Messenger, într-o postare pe blog însoţitoare.

Șefa Messenger a subliniat că va dura până când toate chaturile Messenger vor fi criptate şi că Meta s-a bazat pe mai multe ”principii criptografice” pentru a se informa pentru strategie, inclusiv unul dezvoltat intern şi altul care este utilizat de populara aplicaţie de mesagerie criptată Signal.

Încă din anul 2016, utilizatorii Messenger puteau opta pentru a-şi proteja chaturile printr-un proces numit criptare end-to-end, care amestecă comunicaţiile oamenilor, astfel încât terţii să nu poată asculta şi accesa datele.

Chiar dacă și cealaltă aplicaţie de mesagerie a Meta, WhatsApp, utilizează, de asemenea, criptare end-to-end, susţinătorii confidenţialităţii au considerat că Signal este un serviciu de comunicare mai sigur, deoarece colectează mai puţine date despre utilizatori.

”După ani de muncă la reconstrucţia Messenger, am actualizat aplicaţia cu criptare implicită end-to-end pentru toate apelurile şi mesajele personale. Felicitări imense echipei pentru că a făcut acest lucru să se întâmple”, a scris CEO-ul Meta, Mark Zuckerberg, într-o postare pe Facebook.

Zuckerberg a declarat în urmă cu patru ani că compania de reţele sociale va aduce tehnologia de criptare pentru toate comunicaţiile private din familia sa de aplicaţii, subliniind un impuls major de confidenţialitate pe care acesta a atribuit-o schimbării obiceiurilor consumatorilor, în care oamenii ”vor să se conecteze în mod privat în echivalentul digital al sufrageriei”.

”Cred că viitorul comunicării se va muta din ce în ce mai mult către servicii private, criptate, în care oamenii pot avea încredere că ceea ce îşi spun unii altora rămâne în siguranţă şi mesajele şi conţinutul lor nu vor rămâne pentru totdeauna”, a spus Zuckerberg, la vremea respectivă.

De-a lungul timpului, Meta a lansat mai multe actualizări legate de confidenţialitate, în 2021 aceasta a permis unor utilizatori Instagram din câteva ţări să opteze pentru ca mesajele lor directe să fie criptate printr-un test.

Mai mult, anul trecut Meta a efectuat un test pe Messenger care le permitea utilizatorilor să facă copii de rezervă pentru conversaţiile lor criptate end-to-end, în cazul în care ar trebui să le acceseze pe un alt dispozitiv.

Cu toate acestea, anunțul de criptare pe care Meta l-a făcut de curând va fi cu siguranță subiectul unor dezbateri care implică confidenţialitatea şi capacitatea forţelor de ordine de a efectua investigaţii, aşa cum a fost exemplificat în 2016, când Biroul Federal de Investigaţii a dorit ca Apple să dezvolte software care să ajute apoi să deblocheze iPhone-ul suspecţilor participanţi la un atac armat major în San Bernardino, California.

”Aceiaşi ingineri care au integrat criptare puternică în iPhone pentru a-şi proteja utilizatorii ar primi, în mod ironic, ordin să slăbească aceste protecţii şi să-şi facă utilizatorii mai puţin siguri”, a transmis Apple, după ce a refuzat să se conformeze.

Citește și Meta face schimbări de proporții! 14$ pentru Instagram și 17$ pentru Facebook!

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult