- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Se anunță restructurări în rândul bugetarilor: „Deci, vom avea foarte multe pierderi.”

02 Nov, 23:17 • Oprea Alina
Bugetarii vor avea de suferit? Președintele Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba, a declarat că ordonanța care are în vedere reducerea cheltuielilor bugetare este una greșită și va bloca foarte multe investiții!
Se anunță restructurări în rândul bugetarilor: „Deci, vom avea foarte multe pierderi.”

S-au anunțat a fi emise restructurări în rândul bugetarilor, întrucât Președintele Consiliului Județean Harghita consideră că ordonanța de urgență pentru reducerea cheltuielilor bugetarilor va avea repercusiuni, precum cele legate de investiții, pe care le va bloca. Toate acestea fiind cauzate de OUG de austeritate.

„Eu cred că această ordonanţă este una foarte greşită şi va bloca foarte multe investiţii şi multe servicii vor rămâne fără suport financiar. Nu cred că firmele prestatoare trebuie să crediteze statul, consiliile judeţene, consiliile locale. Deci, cum zice ordonanţa, acum firmele să lucreze şi o să primească banii la anul. Nu cred că, într-un sistem economic sănătos, statul poate să înlocuiască băncile cu firmele care prestează servicii, fac investiţii, execută lucrări pentru stat.

Eu cred că teoria este una foarte greşită, eu sper că vor fi corecţii. Nu cred că de la Iaşi la Bucureşti sau de la Oradea până la Timişoara vor reuşi să facă faţă, fără pierderi uriaşe, primăriile şi consiliile judeţe. Deci, vom avea foarte multe pierderi. Şi, într-o economie, banul public trebuie să circule, peste tot în lume banii publici sunt cei care stau la coloana vertebrală a economiei, macroeconomiei şi acum va fi o stopare, care va fi inutilă.”, confom unei declarații oferite de Președintele CJ Harghita, Borboly Csaba, conform celor furnizate de știripesurse.ro.

Bugetari
Bugetari

Citește mai multe despre: Protecția Consumatorilor în control. Patru gări au fost închise, în urma unui control, din cauza neregulilor și a condițiilor lamentabile!

Restructurări în rândul bugetarilor!

Președintele CJ Harghita a făcut ultimele declarații cu privire la această ordonanță și ceea ce semnifică aceasta, precum că nu pot fi făcute licitaţii pentru studii de fezabilitate, studii tehnice sau energetice, necesare pentru proiectele europene pe care vor fi lansate anul viitor.

„Nu ne lasă legea să ne pregătim pentru proiectele care anul viitor vor fi scoase la licitaţie. Deci, pierdem două luni esenţiale, chiar pe timp de iarnă e bine să licitezi. Eu am această vastă experienţă aici, la conducerea judeţului, noi întotdeauna în lunile noiembrie, decembrie ne pregăteam pentru anul viitor, începeam licitaţiile de proiectare, licitaţii de realizare a unor servicii, ca atunci când se deschid liniile de finanţare (pentru proiectele europene – n.red.), să fim acolo, la linia de start. Eu nu cred că va rămâne aşa. Dacă va rămâne aşa, o să pierdem miliarde de euro, care nu vor fi folosiţi şi ne vor lipsi din bugetul ţării.”, a adăugat Borboly Csaba, conform sursei citate.
Mai mult decât atât, acesta a menționat și de existența unei reorganizări a personalului Consiliului Județean și instituțiilor subordonate, astfel că ordonanța prevede reducerea a 41 de posturi. Va fi înființată o comisie care se va ocupa de căutarea de soluții pentru această situație. De asemenea, Borboly a precizat că şi primăriile din judeţ se confruntă cu probleme similare.
Citește mai multe despre: Vouchere de alimente 2023! La ce noi magazine vor putea să folosească românii sprijinul primit de la stat