- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Se caută mineri! UMB a publicat vineri un anunț pentru angajarea acestora. În 2024 încep lucrările la tunelul de pe Autostrada A 1 Lugoj-Deva

22 Dec, 17:12 • Fundeanu Madalina
UMB vrea să angajeze mineri pentru lucrările la tunelul de pe Autostrada A 1 Lugoj-Deva. Acestea vor începe anul viitor.
Se caută mineri! UMB a publicat vineri un anunț pentru angajarea acestora. În 2024 încep lucrările la tunelul de pe Autostrada A 1 Lugoj-Deva

UMB, cel mai puternic constructor din România a publicat vineri, 22 decembrie un anunț pentru angajarea de mineri. Grupul de firme deținut de Dorinel Umbrărescu caută mineri pentru că în 2024 trebuie să înceapă lucrările la tunelul de 2 kilometri de pe Autostrada A 1 Lugoj-Deva, potrivit informațiilor furnizate de Economedia.

UMB vrea să angajeze mineri pentru lucrările la tunelul de pe Autostrada A 1 Lugoj-Deva, care vor începe în 2024

A fost depusă pferta pentru cel mai mare contract rutier lansat până acum : lotul de 41 de kilometri dintre Poarta Sălajului, Zalău și Nușfalău care include tunelul de 3 kilometri de la Meseș. UMB nu are contracte feroviare la Metrorex sau CFR Infrastructură.

Autostrada A 1, lotul lipsă dintre Lugoj și Deva este finanțată prin PNRR, iar între Margina (județul Timiș) și Holdea (jud. Hunedoara) UMB, asociat cu Euro Asfalt (Bosnia Herțegovina) va săpa un tunel cu o lungime de 2 kilometri, al doilea tunel rutier din țară după cel început de PORR la Momaia, pe A 1 Sibiu-Pitești. Pentru acest lucru este nevoie de angajarea mai multor mineri pentru anul viitor.

Te-ar mai putea interesa și: România a atras prin Fondul pentru Modernizare peste un miliard de euro, pentru cel de-al doilea ciclu de plăţi din 2023. Ce a anunțat Ministerul Energiei

mineri
mineri

Despre lotul A 1 Lugoj-Deva:

„Vineri, 14.10.2022, CNAIR a semnat cu Asocierea S.C. SPEDITION UMB S.R.L. – S.C. TEHNOSTRADE S.R.L. – S.C. SA & PE CONSTRUCT S.R.L. – EURO-ASFALT d.o.o contractul pentru ,,Proiectare și execuție lucrări pentru obiectivul major de investiții: Autostrada Lugoj –Deva (A1), Lot 2: km 27+620 – km 56+220, Secțiunea E și finalizare Secțiunea D’’.

Valoarea contractului este de 1.826.845.634,11 Lei fără TVA. Finanțarea este asigurată prin PNRR. Durata contractului este de 45 de luni, din care 11 luni perioada de proiectare și 34 de luni perioada de execuție a lucrărilor. Perioada de garanție a lucrărilor este de 10 ani.

Conform condițiilor din acordul de mediu a fost prevăzută realizarea a două tuneluri în cadrul Secțiunii E în contextul evitării problemelor de stabilitate și a impactului negativ cu implicații majore asupra mediului. Lungimea celor două tuneluri va fi de aproximativ 2,13 km. Tunelurile vor fi formate din două galerii unidirecționale prevăzute pe fiecare cale de circulație cu platforma de 11,25 m.”, se notează în comunicatul transmis de CNAIR.

Cu cine concurează UMB pentru contractul ,,Meseș” de 7 miliarde de lei : WeBuild (Italia) și alți cinci constructori din Turcia : Ictaș, Nurol, Mapa, Makyol și Tekfen. UMB este în asociere cu firma Euro-Asfalt din Bosnia Herțegovina, la fel ca pe Lotul Margina-Holdea de pe A 1 Lugoj-Deva.

Vezi și: Proprietarii de terenuri agricole din România sunt mai bogați! Prețul pe hectar a crescut