- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Se confirmă oficial! Vârsta de pensionare va crește în România. Budăi: „Noi, sau cei care au scris acolo, pun carul înaintea boilor”

08 Mar, 11:39 • Bumbeneci Diana
Crește vârsta de pensionare în România. Anunțul a fost făcut de ministrul Muncii, Marius Budăi.
Se confirmă oficial! Vârsta de pensionare va crește în România. Budăi: „Noi, sau cei care au scris acolo, pun carul înaintea boilor”

Ministrul Muncii, Marius Budăi a făcut noi declarații la Antena 3, legate de vârsta de pensionare din România. Oficialul vorbește despre o posibilă creștere a acesteia, chiar în viitorul apropiat.

Crește vârsta de pensionare în România

Marius Budăi a vorbit din nou despre vârsta de pensionare a românilor. Discuțiile au apărut în România după ce francezii au ieșit în stradă, nemulțumit de creșterea vârstei de pensionare, de la 62 la 64 de ani. În acest context, ministrul Muncii, Marius Budăi oferit mai multe detalii despre creșterea vârstei de pensionare în România, asumată în totalitate în Planul Național de Redresare și Reziliență.

Citește și: Salarii militari 2023. Armata Româna este unul dintre cei mai buni angajatori din țară, însă iată cât se câștigă în funcție de grad

Marius Budăi, despre vârsta de pensionare
Marius Budăi, despre vârsta de pensionare

Conform informațiilor Ministrului Muncii, în Legea 263, ce a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2011, este prevăzut ca vârsta de pensionare a bărbaților din România să fie de 65 de ani.

În acest sens, Guvernul condus de Nicolae Ciucă s-a obligat, prin Planul Național de Redresare și Reziliență, ca din anul 2035, și femeile din România să iasă la pensie tot la vârsta de 65 de ani. În prezent, vârsta de pensionare a acestora este de 62 de ani.

„Eu am spus-o foarte clar și o să o spun foarte clar să înțeleagă și acum. Noi, sau cei care au scris acolo, pun carul înaintea boilor.

Pentru că noi trebuie să ne ocupăm de creșterea speranței de viață a cetățenilor români și după aceea să vedem dacă mai discutăm și dacă mai este o cazul de o creștere a vârstei de pensionare. Noi trebuie să ne ocupăm de nivelul de trai crescând astfel speranța de viață și mai ales speranța de viață sănătoasă a cetățenilor români și după aceea mai vedem…”, a explicat Marius Budăi, conform sursei citate.

Vezi și: Continuă spectacolul dezvăluirilor pe tema pensiilor speciale! Un pensionar militar din România și-a publicat talonul de pensie din februarie 2023

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult