- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Se creează noi locuri de muncă. Începe reprofesionalizarea românilor. Anunț major de la guvern

30 Mar, 19:06 • Stefan Simion
Se creează noi locuri de muncă pentru români: principalii vizați sunt chiar cei care au rămas fără job în ultimii ani de zile.
Se creează noi locuri de muncă. Începe reprofesionalizarea românilor. Anunț major de la guvern

În ultimii ani, în special pe fondul crizei COVID, zeci de mii de români și-au pierdut locurile de muncă. Pentru a corecta problema, Guvernul a lansat programul „Tranziția Justă” (PJT), pentru reprofesionalizarea celor afectați de schimbările recente.

Programul de reintegrare în câmpul muncii a românilor se va desfășura în județele Gorj, Hunedoara, Dolj, Galați, Prahova și Mureș.

Nu mai puțin de 30.000 de români vor beneficia de programul de reconversie profesională, pentru care se vor aloca fonduri în valoare de 2,53 miliarde de euro. Este vorba despre 87 de proiecte finanțare prin PTJ, care vor fi lansate în cursul anului 2023. Primul apel va fi deschis în al doilea trimestru al anului și se va concentra pe investiții în IMM-uri care să susțină creșterea durabilă și crearea de locuri de muncă prin acordarea de granturi, informează BusinessWatch.ro.

Programul guvernamental are ca obiectiv principal crearea de locuri de muncă durabile și sigure, susțin inițiatorii.

 

Ce prevede programul guvernamental

 

Programul prevede investiții pentru dezvoltarea IMM-urilor, sprijin pentru infrastructura de afaceri, creșterea capacității AJOFM-urilor, energie regenerabilă, investiții în remedierea siturilor contaminate sau a unor imobile industriale dezafectate și măsuri de asistență tehnică.

Beneficiarii eligibili sunt întreprinderile noi, autoritățile din domeniul ocupării forței de muncă, furnizorii publici și privați de formare profesională, organizațiile neguvernamentale, autoritățile locale și gospodăriile afectate de sărăcie energetică.

Prin acest program se urmărește crearea a 11.257 de locuri de muncă directe în IMM-uri până la finalul anului 2027, sprijinirea a 5.845 de întreprinderi, reconversia profesională a 29.925 de persoane, sprijinirea a 24.000 de gospodării pentru dobândirea statutului de prosumator și acțiuni de decontaminare și reconversie pentru 266 de hectare de suprafață.

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult