- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Mare scandal: familia deputatului PSD cu COVID, care a murit din cauza infecțiilor din spitale, cere despăgubiri de 1 milion de euro. Explicația medicilor

21 Mar, 14:39 • Stefan Simion
Familia unui fost deputat PSD cere în justiție 1 milion de euro despăgubiri, după ce politicianul ar fi murit în urma infecțiilor cu bacterii din spital. Instituția aflată în proces a oferit prima reacție.
Mare scandal: familia deputatului PSD cu COVID, care a murit din cauza infecțiilor din spitale, cere despăgubiri de 1 milion de euro. Explicația medicilor

Familia fostului deputat PSD Sebastian Radu au intentat un proces împotriva Spitalului Universitar de Urgență „Carol Davila” din București, acolo unde politicianul a fost internat, cu COVID. Familia fostului deputat buzoian susține că bărbatul a murit din cauza bacteriilor din spital.

Persoanele din familia lui Sebastian Radu cer despăgubiri în valoare de 1 milion de euro, daune morale, respectiv 40.000 de euro pentru transferul fostului deputat la o unitate la Germania, care a constatat faptul că pacientul avea septicemie, din cauza unor infecții intraspitalicești.

În urma acțiunii în justiție, reprezentanții Spitalului Militar Central „Dr. Carol Davila” au oferit prima reacție oficială.

„Unitatea noastră medicală este pe deplin implicată şi interesată în aflarea adevărului legat de acuzaţiile aduse”, a transmis Spitalul Militar, care a mai precizat că toate documentele medicale solicitate au fost depuse la dosarul aflat pe rol, la Judecătoria Sectorului 1 din Capitală.

„Pentru managementul unităţii noastre medicale, de la managerul general şi până la managementul fiecărei structuri medicale (secţie, compartiment sau laborator), o prioritate o reprezintă reducerea infecţiilor asociate asistenţei medicale prin aplicarea unor programe complexe, bazate pe dovezi ştiinţifice, pentru a îmbunătăţi capacitatea de testare microbiologică, prevenirea şi controlul infecţiilor în spitale şi utilizarea judicioasă a antimicrobienelor”, au mai transmis reprezentanţii unităţii sanitare.

 

Datele COVID-19 în România

 

În România, criza COVID a încetat să mai devină o urgență la nivel guvernamental din 12 iunie 2022, când a fost transmis ultima centralizare a cazurilor de infectări. Astfel, potrivit raportului din 12 iunie 2022, 2,9 milioane de infectări au fost confirmate la nivelul executivului. De asemenea, peste 65.000 de români au decedat în urma infectării de COVID. Marea lor majoritate s-au vindecat. O estimare cu privire la numărul românilor care au avut COVID fără să știe nu a fost comunicată de guvern.

Ultimul raport cu privire la vaccinare au fost transmise în martie 2022. Peste 8 milioane de români figurau cu cel puțin o doză făcută. În prezent, aproape nimeni nu mai acceptă serul COVID.

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult