- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

„Se dă un deget, dar se ia toată mâna”! 30 de apartamente construite ilegal într-un bloc de un dezvoltator imobiliar

21 Mar, 19:20 • Constantin Cristina
Un dezvoltator imobiliar din Ploiești a construit 30 de apartamente în plus față de autorizația primită. Autoritățile au deschis o anchetă.
„Se dă un deget, dar se ia toată mâna”! 30 de apartamente construite ilegal într-un bloc de un dezvoltator imobiliar

Un dezvoltator imobiliar din Ploiești s-a gândit să mai construiască într-un bloc încă 30 de apartamente în plus față de numărul autorizat de autorități, a anunțat Antena 3 CNN.

Citește și: Prăbușirea pieței imobiliare rămâne un mit! Prețurile apartamentelor explodează în aproape toată țara

Un dezvoltator imobiliar a construit ilegal 30 de apartamente

Era de așteptat ca bărbatul să fie prins, iar autoritățile au deschis o anchetă, după ce au descoperit că acesta construise 30 de apartamente în plus în același bloc, pe lângă cele inițial înregistrate în autorizație.

În desfășurarea anchetei, polițiștii au remarcat că dezvoltatorul nu respectase absolut nimic pe durata lucrărilor din avizele obținute din partea autorităților locale. Mai exact, la etajul nouă al blocului, spațiul nu era potrivit pentru amenajarea apartamentelor acolo, dar bărbatul a procedat fix invers, deși potrivit actelor, nu era posibil.

Un dezvoltator a construit ilegal 30 de apartamente
Un dezvoltator a construit ilegal 30 de apartamente

Proprietarii care au apucat să achiziționeze deja o locuință în blocul respectiv, acum riscă să rămână fără case, până cazul nu va fi rezolvat. Cercetările continuă în cadrul unui dosar penal pentru abuz în serviciu, fals în declaraţii, uz de fals şi fals intelectual, a informat sursa citată.

„În această dimineață, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Prahova – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, în baza delegării procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești, pun în executare 7 mandate de percheziție domiciliară, în județul Prahova și în municipiul București, la persoane bănuite de infracțiuni din sfera criminalității economice.

5 persoane vor fi conduse la sediul unității de poliție, pentru audieri.

În fapt, reprezentanții unui operator economic, în perioada 2018 – 2022, ar fi construit un bloc de locuințe în municipiul Ploiești, fără a respecta prevederile autorizațiilor de construire și ar fi falsificat mai multe înscrisuri, pe care le-ar fi utilizat, atât în fața autorităților publice locale, pentru înscrierea dreptului de proprietate asupra imobilului, cât și la notarul public, pentru vânzărea apartamentelor.

Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu, fals în declarații, uz de fals și fals intelectual.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, se arată într-un comunicat al Poliţiei.

Alte articole: Specialiștii trag un semnal de alarmă: tot mai mulți români aleg să-și modifice singuri apartamentele. Ce riscă proprietarii care încalcă legea