- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Se dau amenzi de 20.000 de lei dacă nu sunteți atenți la acest lucru. Toți proprietarii de animale trebuie să știe

17 Mar, 10:06 • Cornel Ghimeșan
Se schimbă regulile! Proprietarii de animale de companie trebuie să știe cu toții acest lucru ca să nu se trezească cu amenzi uriașe.
Se dau amenzi de 20.000 de lei dacă nu sunteți atenți la acest lucru. Toți proprietarii de animale trebuie să știe

Toți proprietarii de animale trebuie să știe! Un botoșănean care nu a știut de această lege s-a trezit cu o amendă de 2.000 de lei pentru ce au făcut propriii lui câini.

Jandarmii din Botoșani au aplicat, weekend-ul trecut, mai multe amenzi pentru proprietarii de animale de companie. În total, suma sancțiunilor contravenționale a ajuns la 80.000 de lei.

Citește și Cum arată femeia care a reușit să pună mâna pe banii Loteriei Române! Maria a câștigat la tragerea Noroc

Se dau amenzi de 20.000 de lei dacă nu sunteți atenți la acest lucru. Toți proprietarii de animale trebuie să știe

Cele 105 amenzi au avut ca principal motiv infracțiunile de tulburare a liniștii și ordinii publice. Jandarmii au intervenit în combaterea comerțului ilegal cu produse accizabile, cum ar fi țigările de contraband pentru care s-au dat două amenzi de câte 20.000 de lei fiecare.

Proprietarul a doi câini de rasă Ciobănesc din Asia Centrală (Alabay), care au ieșit de pe proprietate și l-au atacat pe câinele unui vecin, a primit o amendă de 2.000 de lei. Polițiștii au aplicat-o pentru faptul că bărbatul nu a respectat măsurile de prevenire a atacului.

Proprietarii de câini considerați periculoși sau agresivi au responsabilitatea să nu permită scăparea lor în spațiul public fiindcă automat cresc riscurile unui atac asupra altor animale sau chiar oameni.

Citește și Condimente cu resturi de insecte, mucegai sau plumb, găsite în rafturile supermarketurilor. Semnalul de alarmă tras de autorități

Legislația în vigoare arată că neglijența deținătorilor de animale în prevenirea unui atac e infracțiune și se pedepsește cu închisoare sau amendă. Dacă victima moare, pedeapsa poate să ajungă și la închisoare între 8 și 14 ani.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult