- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Montarea unei antene de telefonie mobilă pe bloc aduce bani în buzunarul asociațiilor de proprietari. „Este o sumă bunicică”

22 Mar, 19:40 • Lupu Alexandra
În România, există proceduri și reglementări stricte pentru montarea antenelor pe clădiri, dar în același timp, asociațiile de proprietari se bucură de venituri „extra” în aceste condiții. Iată care sunt sumele încasate de persoanele în cauză.
Montarea unei antene de telefonie mobilă pe bloc aduce bani în buzunarul asociațiilor de proprietari. „Este o sumă bunicică”

Reglementările și procedurile stricte pentru montarea antenelor de telefonie mobilă pe clădiri nu oprește asociațiile de proprietari sunt a se bucura de câștiguri frumoase. Tema de discuție a fost lansată de curând în mediul online, acolo unde mai multe persoane au dezvăluit sumele pe care le încasează, anunță ziare.com.

Cât încasează asociația de proprietari pentru montarea antenelor pe bloc

Autoritățile locale și naționale au dezvoltat în de-a lungul timpului o serie de reguli stricte pentru montarea antenelor de telefonie mobilă pe clădiri. Acestea trebuie să fie respectate cu certitudine de operatori, dacă vor să aibă posibilitatea de a instala dispozitivele pe blocuri.

Reprezentanții au impus multe recomandări în ceea ce privește nivelul de expunere la aceste radiații, în așa fel încât antenele să nu reprezinte un risc pentru sănătatea publică. În timp ce unii români sunt speriați de efectele negative care ar putea apărea, alții prezintă interes față de beneficiile aduse de montarea dispozitivelor. Tema de discuție a fost lansată de curând în mediul online.

„Avem montată antenă Orange pe bloc și am dori să comparăm chiria încasată de noi (4200 euro/an) cu suma încasatî de alte asociații”, scrie un român pe grupul de Facebook intitulat „Asociații de proprietari din România”.

Citește și: Specialiștii trag un semnal de alarmă: tot mai mulți români aleg să-și modifice singuri apartamentele. Ce riscă proprietarii care încalcă legea

Sumele pe care le primesc asociațiile de proprietari pentru instalarea antenelor de telefonie mobilă pe blocuri
Sumele pe care le primesc asociațiile de proprietari pentru instalarea antenelor de telefonie mobilă pe blocuri

Mai mulți membri ai grupului menționat au răspuns în comentarii, precizând sumele oferite în clădirile în care locuiesc. Primele informații analizate arată că veniturile pornesc de la 2.400 și pot ajunge până la 4.200 euro pe an.

„579 euro de la Orange.”

„2400 în Râmnicu-Vâlcea pe un an.”

„Este normal să fie închiriat spațiul de la o scară de bloc? Nu trebuie acordul de la tot blocul?”

„Blocul are 3 scări, la scara din mijloc este amplasată antena, doar ei încasează chirie, nu au aprobare de la tot blocul!”

„Suma de 4200€/ an este o sumă bunicică, în medie chiria încasată este de 4800€, acest lucru ține de cum s-a negociat.Eu am încheiat un contract cu RDS – RCS. Pentru închirierea suprafeței de 100 m.p. din terasa blocului, iar pentru reparația hidroizolației RDS – RCS îmi achită C/val pentru acea suprafață de 100 m.p. închiriată.

Toată lumea comentează și dă cu presupusul că sunt radiații emise de aceste antene, fals, antenele sunt de G 3- G 4 și sunt antene de recepție a undelor electromagnetice. Aceste antene nu radiază.Vorbim de radiații la antenele G 5 care sunt antene emisie recepție. Aceste antene radiază atunci cînd trec pe emisie.”

„300 €/ lună de la Digi.”

„150 de la Digi și 200 de la Orange în Râmnicu-Vâlcea.”

„1.200 lei lunar.”

Te-ar putea interesa și: Amendă de până la 2.500 de lei pentru românii care locuiesc la bloc. Regulile pe care proprietarii și chiriașii trebuie să le respecte