- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Se deschid alți 13 km din Autostrada A0 București Sud. De luni, se va putea circula pe jumătate din lungimea totală a drumului

13 Apr, 14:04 • Adrian Popovici
Directorul general al CNAIR, Cristian Pistol anunţă, sâmbătă, deschiderea circulaţiei pe încă 13 kilometri din Autostrada A0 București Sud.

Directorul CNAIR, Cristian Pistol, a declarat că lotul de autostradă între Jilava și Popești-Leordeni de pe Autostrada A0 București Sud va fi inaugurat luni, 15 aprilie, la ora 14:00. Această secțiune de 13 kilometri va extinde tronsonul deja deschis între Bragadiru și Jilava (9 km) în noiembrie 2023, transmite News.ro.

Finalizarea lucrărilor pe acest segment al lotului 1 (Glina-Vidra) din Autostrada A0 București Sud , Centura Capitalei, permite accesul și pe cei 6 km din cei 16,3 km ai lotului 2 (Vidra-Bragadiru), care au fost finalizați la sfârșitul anului trecut, după cum explică directorul CNAIR.

,,Circulația pe încă 13 km din A0 Sud, între DN 5 și DN 4 se deschide luni, 15 aprilie, de la ora 14.00 !

Încheierea lucrărilor pe încă un segment al lotului 1 (Glina-Vidra) al sectorului de Sud al Autostrăzii de Centură a Capitalei face posibilă circulația și pe cei 6 km din cei 16,3 km ai lotului 2 (Vidra-Bragadiru), finalizați la sfârșitul anului trecut”, explică oficialul.

Te-ar putea interesa și: Lucrările la Autostrada Sibiu-Nădlac, puse pe pauză. Cum riscă România să piardă 356 de milioane de euro din cauza urşilor

Circulația, deschisă pe jumătate din Autostrada A0 București Sud

Practic, începând de luni, circulația va fi posibilă pe aproximativ jumătate din lungimea totală a semi-inelului sudic de pe Autostrada A0 București Sud, conform declarației lui Cristian Pistol, adică pe 23,3 km din cei 52 km ai acestuia, între DN 6 și DN 4. În ceea ce privește următorii 10 kilometri ai lotului 1, de la Popești-Leordeni până la Autostrada Soarelui, conexiunea cu A2, se estimează că vor fi finalizați în lunile iunie sau începutul lui iulie.

„De luni se va circula practic pe aproximativ jumătate (23,3 km) din cei 52 de km ai semi-inelului sudic al A0 (între DN 6 și DN 4).” – Cristian Pistol. Pentru următorii 10 kilometri ai lotului 1, de la Popești-Leordeni până la Autostrada Soarelui, conexiunea cu A 2, estimarea este pentru lunile iunie, început de iulie”, mai transmite directorul.

Pentru lotul 3 al Autostrăzii A0, traseul Bragadiru-A1-Joița, firma Aktor din Grecia a început luna aprilie cu un progres impresionant de 63%. Cu o mobilizare mai eficientă și lucrări în plină desfășurare la pasajele peste Autostrada A1 și linia CFR 100 București-Craiova, unde grinzile sunt deja în construcție, ritmul este susținut. Pentru a finaliza lucrările conform graficului, prevăzută pentru decembrie 2024, constructorul trebuie să mențină un progres lunar de 5-6%.

Citește și: În 2024 se va merge pe 147,8 km din Autostrada Moldovei. Anunţul făcut de premierul Marcel Ciolacu