- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

În 2024 se va merge pe 147,8 km din Autostrada Moldovei. Anunţul făcut de premierul Marcel Ciolacu

12 Apr, 18:14 • Cornel Ghimeșan
Marcel Ciolacu a făcut declarații referitoare la proiectul Autostrăzii A7. Premierul a spus că vor fi deschişi circulaţiei 147,8 kilometri din Autostrada A7, care va lega Bucureştiul de Moldova şi de nordul României.
În 2024 se va merge pe 147,8 km din Autostrada Moldovei. Anunţul făcut de premierul Marcel Ciolacu

În 2024 se va merge pe 147,8 km din Autostrada Moldovei. Marcel Ciolacu a declarat că în 2024 vor fi deschiși circulației 147,8 kilometri din Autostrada A7. Această autostradă este crucială pentru conectarea Moldovei cu restul țării și pentru îmbunătățirea infrastructurii rutiere.

În 2024 se va merge pe 147,8 km din Autostrada Moldovei

Premierul a subliniat importanța interconectării Moldovei cu restul țării prin autostrăzi și drumuri moderne şi a afirmat că dezvoltarea internă a regiunii nu poate avea un impact semnificativ dacă nu există o legătură eficientă cu celelalte zone ale țării.

„Indiferent cât de mult v-aţi fi dezvoltat în interiorul judeţului, dacă nu există o interconectare cu restul ţării, cu Ardealul, dacă nu trecem Carpaţii, dacă nu avem autostradă până la Bucureşti, dacă nu avem centură de la Bucureşti către Constanţa, Oltenia, Craiova, nu deschidem ţara, iertaţi-mă, Moldova nu are nicio şansă”, a spus Marcel Ciolacu, citat de news.ro.

Citeşte şi: Un nou record pentru preţul aurului în România. Care a fost cotaţia BNR pentru vineri 12 aprilie 2024

Marcel Ciolacu a menționat că s-au făcut progrese semnificative în ceea ce privește Autostrada Moldovei şi a subliniat că monitorizează personal stadiul lucrărilor și a promis că vor fi deschiși la circulație 147,8 kilometri din această autostradă în cursul acestui an.

„Putem vedea cu toţii un lucru palpabil. Eu la două trei săptămâni merg cu Sorin Grindeanu pe şantier să vedem stadiul lucrărilor. Eu promit, astăzi, la Suceava, că anul acesta se vor da drumul la 147,8 km din autostrada Moldovei”, a mai spus premierul României.

Citeşte şi: Creștere de 12% a vânzărilor de mașini electrice și hibride în martie. „Creşterea a încetinit, dar există elemente pozitive”

Premierul a afirmat că au fost luate măsuri pentru continuarea lucrărilor la Autostrada A7, inclusiv construirea centurii de la Gura Humorului și continuarea traseului de la Pașcani la Suceava, în valoare de 9,2 miliarde de lei: „Este ultimul pas pentru a închide autostrada până la dvs”.

Aceste declarații sugerează un angajament din partea guvernului pentru finalizarea și deschiderea la circulație a unui tronson semnificativ din Autostrada Moldovei în cursul acestui an, ceea ce ar putea contribui la îmbunătățirea infrastructurii rutiere din regiune și la creșterea conectivității naționale.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult