- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Se înființează prima platformă de inovare şi transfer tehnologic din România. Bogdan Ivan a făcut anunțul: „Am reuşit să găsesc o finanţare de 50 de milioane de euro”

25 Aug, 16:55 • Lupu Alexandra
Bogdan Ivan face un anunț în premieră. România va avea prima platformă de inovare și transfer tehnologic.
Se înființează prima platformă de inovare şi transfer tehnologic din România. Bogdan Ivan a făcut anunțul: „Am reuşit să găsesc o finanţare de 50 de milioane de euro”

Bogdan Ivan a anunțat astăzi la Bistrița că a fost stabilită o înțelegere pentru înființarea primei platforme de inovare și transfer tehnologic din România, lângă București, informează stiripesurse.ro. Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării a confirmat că a găsit o sursă de finanțare de 50 milioane de euro pentru proiect.

Bogdan Ivan face un anunț în premieră

Bogdan Ivan a anunțat astăzi la Bistrița că a reușit să găsească o finanțare de 50 milioane de euro pentru înființarea primei platforme de inovare şi transfer tehnologic din România, lângă Bucureşti. Ministrul spune că proiectul va fi desfășurat printr-o altă instituție și că a achiziționat deja 30 de hectare publice, iar acolo se va deschide primul centru de inovare din țară.

Vezi și: PREMIERĂ în România! ARF anunță achiziționarea a 12 trenuri pe hidrogen. Când vor fi livrate

„Vă spun o informaţie în premieră – o mai ştiu încă trei oameni şi premierul României: am reuşit să găsesc o finanţare de 50 de milioane de euro printr-o altă instituţie, am pus la masă toate institutele care ţin de Ministerul Cercetării, am pus la masă o primărie de lângă Bucureşti, Consiliul Judeţean Ilfov şi alţi parteneri privaţi, am luat vreo 30 de hectare publice şi acolo vom face primul centru de inovare, pentru că acolo sunt şi institutele de cercetare pe zonă de laser, pe zonă de nucleară. Am bătut palma să facem prima platformă de inovare şi transfer tehnologic din istoria României”, a declarat astăzi Bogdan Ivan.

Bogdan Ivan
Bogdan Ivan

Ministrul a precizat că lucrează la elaborarea unei legislații în ceea ce privește sprijinirea colaborărilor dintre instituțiile de cercetare și mediul privat. Bogdan Ivan a mai vorbit și despre oportunitatea de a deschide o fabrică de microconductori în țara noastră. El a menționat că au fost purtate deja mai multe discuții în acest sens, cu specialişti din Taiwan.

„Trebuie să gândim mare, din punctul meu de vedere: microconductori. Am avut nişte discuţii foarte bune cu cei din Taiwan, care fabrică conductori. Am avut discuţii cu cei de la Bruxelles şi cu Ministerul Economiei. O să avem vreo 600 de milioane de euro care pot să fie folosite pe partea de microconductori în România, Taiwanul vine cu tehnologia”, spune ministrul.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Marcel Ciolacu anunță o nouă premieră în sectorul feroviar din România. „E un plan foarte clar, atât pe termen scurt, cât și mediu”