- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Se întâmplă azi, 2 octombrie. AFIR pune la bătaie 21,3 milioane de euro! Iată cine primește banii

02 Oct, 08:12 • Bumbeneci Diana
Vești bune pentru români. De luni se depun cererile de finanțare pentru submăsura 17.1 Afir.
Se întâmplă azi, 2 octombrie. AFIR pune la bătaie 21,3 milioane de euro! Iată cine primește banii

Bani pentru români. Agenţia pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) anunță că lansează în perioada 2 octombrie-15 decembrie 2023 cea de-a 5-a sesiune de depunere a cererilor de finanţare pentru submăsura 17.1 „Prime de asigurare a culturilor, a animalelor și a plantelor”.

Bani de la AFIR pentru români

Conform reprezentanților AFIR, în cadrul acestei sesiuni se pot depune atât cererile de finanțare aferente sectorului vegetal. Banii se vor oferi pentru polițele încheiate pentru culturile de toamnă aferente anului 2022 și culturile de primăvară aferente anului 2023.

De altfel, se iau în calcul și cererile de finanțare aferente sectorului zootehnic, pentru polițele încheiate în anul 2023, din Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020 (PNDR 2020).

Fonduri afir
Fonduri Afir

Fondurile disponibile pentru submăsura 17.1 „Prime de asigurare a culturilor, a animalelor și a plantelor” sunt de 21.378.798 de euro. Autoritățile mai anunță că există posibilitatea ca, în funcție de interesul manifestat de potențialii beneficiari, această sumă să fie suplimentată.

Depunerea Cererilor de finanțare pentru sM 17.1, se va face on-line pe https://online.afir.info (în cadrul secțiunii de culoare albastră aflată în partea superioară a paginii principale), conform precizărilor din Ghidul Solicitantului, începând din data de 2 octombrie 2023, ora 09:00. Solicitantul de finanţare trebuie să îndeplinească cerinţele de conformitate şi eligibilitate menţionate în Ghidul Solicitantului aferent acestei submăsuri.

Ghidurile solicitantului pentru fiecare submăsură se aprobă prin Ordin al Ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale și sunt publicate pe site-ul Agenţiei pentru Finanțarea Investițiilor Rurale.

Autoritățile mai anunță că termenul limită de depunere pentru sesiunea de cereri de proiecte aferentă sM 17.1 este de 15 decembrie 2023, ora 16:00.

Ai mai putea citi: Jobul de inginer de calcul în 2023. Cât câștigă un astfel de angajat în România și care sunt atribuțiile sale

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult