- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Se întâmplă azi! S-a decis cum se vor impozita salariile

12 May, 13:23 • Bumbeneci Diana
Ce se întâmplă cu impozitarea salariilor în România. Anunțul ministrului Adrian Câciu
Se întâmplă azi! S-a decis cum se vor impozita salariile

Vești oficiale pentru milioane de români! Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a vorbit despre impozitarea salariilor românilor și despre cumulul pensie-salariu.

Impozitarea salariilor, din nou în discuție

Încasările statului încep să revină la normalul programat, iar în acest moment nu se impune să intervenim pe impozitare, spune ministrul.

Partea de abordare a cumulului pensie cu salariu se va face prin act normativ la nivel de lege. Legat de celelalte evenimente, de posibilități de taxare, discuțiile pe care le-am avut au fost acelea…

Vezi și: Moment istoric! Ordonanța austerității a fost aprobată! Ce se întâmplă cu banii românilor, concedierile și programele Rabla

În primul rând trebuie să spun că încasările statului încep să revină la normalul programat. Deci instituțiile de stat au început să înțeleagă mai bine rolul.

Pe de altă parte, cred că la acest moment în care avem această ordonanță nu se impune să intervenim pe impozitare”, a mai spus Adrian Câciu.

El afirmă că o discuție despre impozitarea progresivă va avea loc „după ce statul își realizează atribuțiile și după ce se întâmplă ceea ce toți ne dorim – digitalizarea instituțiilor statului”.

impozitare salarii
impozitare salarii

Executivul a aprobat, vineri, ordonanța de urgență care reduce cheltuielile bugetare.

„Am adoptat o serie de măsuri în vederea unei chibzuiri a banului public. Față de forma pe care am avut-o în transparență decizională, au apărut și câteva modificări.

Pe scurt – stabilirea de limite lunare de cheltuieli de către Guvern și derogarea de la aceste limite doar prin Memorandum aprobat tot de către Guvern, reducerea cu 10% a cheltuielilor cu bunuri și servicii, cu excepția cheltuielilor din domeniul sănătății și educației, interzicerea achiziționării, preluării în leasing sau a închirierii de autoturisme, mobilier și aparatură, birotică, de către autoritățile și instituțiile publice”, a declarat Adrian Câciu.

Ai mai putea citi: Este oficial! Ministrul de Finanțe anunță cum se va face cumulul pensiei cu salariul! „Instituțiile de stat au început să înțeleagă mai bine rolul”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult