- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Se pregătește o moțiune de cenzură împotriva ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode. Cătălin Drulă: „Am spus-o de acum o lună că pune în pericol Schengenul”

12 Dec, 17:23 • Gabriela Andreescu
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a anunţat, luni, că va depune o moţiune împotriva ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, după eşecul admiterii României în Spaţiul Schengen.
Se pregătește o moțiune de cenzură împotriva ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode. Cătălin Drulă: „Am spus-o de acum o lună că pune în pericol Schengenul”

Cătălin Drulă anunțat intenția USR de a depune moțiune de cenzură împotriva ministrului de Interne, pentru eșecul acestuia în cazul Schengen. Cu toate acestea, politicianulUSr nu ăl consideră pe Lucian Bode principalul vinovat pentru eșecul României în cazul Schengen, ci pe președintele României, Klaus Iohannis.

USR va depune o moţiune împotriva ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, a anunțat liderul formațiunii, Cătălin Drulă

„Depunem moţiune împotriva ministrului de Interne, Lucian Bode, am spus-o de acum o lună că pune în pericol Schengenul, iată că s-a concretizat exact ce am spus – pentru acest major al politicii externe româneşti trebuie să existe asumare şi responsabili. Binenţeles, responsabilul principal este la Cotroceni, şeful diplomaţiei şi politicii externe a României, Klaus Iohannis, care s-a ascuns, care n-are timp să vină în faţa Parlamentului, în faţa poporului, să dea explicaţii, ci postează informaţii pe Facebook”, a declarat Drulă, într-o conferinţă de presă.

Citește și: Pentru prima oară de când se află la Kremlin, Putin anulează conferinţa de presă anuală

Cătălin Drulă anunțat intenția USR de a depune moțiune de cenzură împotriva ministrului de Interne
Cătălin Drulă anunțat intenția USR de a depune moțiune de cenzură împotriva ministrului de Interne

El a precizat că la nivel parlamentar majoritatea politică „a eşuat lamentabil” în relaţiile dintre PNL şi grupul europarlamentar din care face parte – Grupul Popularilor Europeni, unde s-a văzut „un soi de alba-neagra cu poziţia acelui grup”, când liderul spunea că susţine România, când spunea că îl susţine pe cancelarul austriac, informează Agerpres.

„Am depus şi o cerere de chemare a ministrului de Externe al României Aurescu, la Ora Guvernului, pentru a da explicaţii în acest caz. Nu lăsăm acest subiect din braţe, nu scapă de opoziţia din Parlament, pentru că este absolut ruşinos ce se întâmplă, e un eşec colosal (…) al diplomaţiei româneşti, probabil cel mai mare eşec din ultimii 20 de ani”, a mai spus Drulă.

Întrebat pe cine se bazează pentru votarea moţiunii, Cătălin Drulă a spus că se bazează pe voturile tuturor celor care „nu vor să facă scut în jurul unui ministru plagiator, organizator de licitaţii aranjate, un ministru (…) care nu dă doi bani pe statul de drept şi un ministru care este luat în râs, un ministru de mâna a treia”.

Citește și: Vești bune pentru bucureștenii cu probleme la apa caldă: Vin bani de la Ministerul Dezvoltării! 242 de milioane de lei pentru modernizarea rețelei de termoficare

Cu mai mult de 15 ani experiență în domeniul jurnalismului și o pasiune pentru tot ce înseamnă actualități, știri, și tot ce se întâmplă relevant atât în țară, cât și pe plan extern. ... citește mai mult