Știri externe

Pentru prima oară de când se află la Kremlin, Putin anulează conferinţa de presă anuală

12 Dec, 16:45 • Gabriela Andreescu
Preşedintele rus Vladimir Putin nu va ţine anul acesta conferinţa sa de presă anuală, a anunţat luni purtătorul său de cuvânt Dmitri Peskov. Aceasta ar fi prima data în lunga istorie de când Putin este în fruntea Federației Ruse când liderul de la Kremlin anulează vestita conferință de presă dinaintea Anului Nou.
Pentru prima oară de când se află la Kremlin, Putin anulează conferinţa de presă anuală

Prima conferință de acest tip a fost organizată în 2001, în al doilea an din primul mandat al lui Putin la președinția Rusiei, și a devenit o tradiție până la întreruperea din 2008-2012, când actulul lider de la Kremlin a exercitat funcția de prim-ministru. Revenit la Kremlin în 2012, Putin a reluat întâlnirea maraton cu presa de la sfârșit de an pentru a răspunde la diverse subiecte stabilite în prealabil, de la diplomație până la probleme cotidiene ale Rusiei, informează Adevărul.

”În ce priveşte conferinţa anuală de presă, da, nu va exista una înainte de Anul Nou, dar ne aşteptăm ca preşedintele să găsească totuşi o oportunitate de a vorbi (cu reporterii), aşa cum face cu regularitate, inclusiv în timpul vizitelor externe”, a declarat Dmitri Peskov.

Datele conferinţei anuale de presă şi ale altor evenimente majore vor fi cunoscute după ce va fi stabilită data la care preşedintele se va adresa Adunării Federale (camerele reunite ale parlamentului rus), afirmase anterior, în noiembrie, acelaşi purtător de cuvânt. Dar el a spus acum că nici această dată nu este încă stabilită.

Citește și: Ofertele pentru ultimele două loturi ale Autostrăzii Buzău-Focșani au fost reevaluate. Costul se ridică la aproape 3 milioane de lei

Preşedintele rus Vladimir Putin nu va ţine anul acesta conferinţa sa de presă anuală
Preşedintele rus Vladimir Putin nu va ţine anul acesta conferinţa sa de presă anuală

Reunind sute de jurnalişti ruşi şi străini, conferinţa de presă anuală a preşedintelui rus durează de obicei mai multe ore, iar Putin răspunde în direct la întrebări pe subiecte diverse, de la diplomaţie şi până la problemele cotidiene ale Rusiei. Unele dintre aceste răspunsuri devin chiar dispoziţii date guvernului sau autorităţile regionale.

Decizia de a nu organiza conferinţa de presă anul acesta survine în timp ce Rusia continuă campania sa militară contra Ucrainei lansată pe 24 februarie, trupele ruse înregistrând însă o succesiune de eşecuri pe câmpul de luptă.

Citește și: Vești bune pentru bucureștenii cu probleme la apa caldă: Vin bani de la Ministerul Dezvoltării! 242 de milioane de lei pentru modernizarea rețelei de termoficare

 

Cu mai mult de 15 ani experiență în domeniul jurnalismului și o pasiune pentru tot ce înseamnă actualități, știri, și tot ce se întâmplă relevant atât în țară, cât și pe plan extern. ... citește mai mult