- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Se schimbă legea educației! Ligia Deca vrea să refacă proiectul lui Cîmpeanu, după demisia lui

28 Oct, 21:17 • Cassano Sabrina
Legile educației se schimbă din nou. Ligia Deca, cea care a preluat funcția de mistru, după demisia lui Sorin Cîmpeanu, vrea să refacă proiectul pe care acesta îl pregătise.
Se schimbă legea educației! Ligia Deca vrea să refacă proiectul lui Cîmpeanu, după demisia lui

Legea educației se schimbă din nou. Ligia Deca vrea să refacă poiectul lui Sorin Cîmpeanu, după demisia acestuia. Ministru Educației a precizat că a avut o întânire cu prim-misntrul Nicolae Ciucă și au stabilit un termen de 2 săptămâni pentru a schimba legile educației.

Legile Educației se schimbă iar! Ligia Deca: „Este foarte important să trecem cu atenţie peste toate amendamentele venite”

„Am discutat astăzi cu prim-ministrul României şi am convenit un termen mai flexibil de încă aproximativ două săptămâni.Este foarte important să trecem cu atenţie peste toate amendamentele venite, nu puține, sunt peste peste 9.000, însă în același timp să acordam atenția cuvenită şi actorilor în educație, care după preluarea mandatului şi-au dorit întâlniri în care să sublinieze care sunt perspectivele acestora în perspectiva viitoarelor legi ale educației”,

a declarat Ligia Deca

Termenul de 31 octombrie sau „finalul lunii octombrie” a fost stabilit de premierul Ciucă la preluarea mandatului de către Ligia Deca. Aceasta a aprobat la momentul respectiv această dată pentru prezentarea proiectelor de legi în forma lor consolidată. În acesta mandat este prima amânare pe care Ligia Deca o cere și o primește. Această amânare  încalcă din nou memorandului aprobat pentru Programul legislativ al Guvernului României.

Potrivit Edupedu.ro, Ligia Deca ar fi solicitat   solicitat amendamentele originale tuturor organizațiilor din sfera educațională care au făcut propuneri de modificare sau completare la proiectele de acte legislative. La finaulul mandatului, minstrul Cîmpeanu declara public că forma consolidată a proiectelor este gata.

Ligia Deca a mai afirmat azi că a fost aprobat Memorandumul pentru ocuparea unor posturi de experți în afara organigramei Ministerului Educației și a instituțiilor publice din subordinea sa.

„Tot astăzi a fost aprobat Memorandumul pentru ocuparea unor posturi de experți în afara organigramei Ministerului Educației și a instituțiilor publice din subordinea sa, aferente proiectelor finanțate din Fondul Social European, precum și a posturilor vacante aferente implementării Planului Național de Redresare și Reziliență. Prin acest demers urmărim deblocarea situației create de lipsa personalului și desfășurarea normală, în condiții optime, a activităților din proiectele în implementare. Menționez faptul că posturile vor fi scoase la concurs în perioada septembrie 2022 – 31 decembrie 2022 și nu presupun alocații bugetare suplimentare. Fac un apel pe această cale pentru persoanele interesate, cu expertiză în domeniu, să participe la aceste concursuri”, a mai spus aceasta

Citește și: Concediu odihnă 2023. Până când îţi programa concediul pentru anul 2023

Citește și: Ca să plătească impozit mai mic, o angajată de la Taxe și Impozite Vrancea a modificat în sistem motorul mașinii sale, producând un prejudiciu de 2200 de lei. Ce a dat-o de gol