- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Se schimbă programul serviciilor publice care eliberează permise de conducere, pașapoarte și buletine

26 Dec, 09:25 • Bumbeneci Diana
MAI a transmis un nou mesaj pentru români! Se schimbă programul instituțiilor ce deservesc eliberării de pașapoarte, buletine și permise.
Se schimbă programul serviciilor publice care eliberează permise de conducere, pașapoarte și buletine

Vești noi pentru românii care au în plan să își schimbe printre cele mai importante documente personale. Serviciile publice comunitare care eliberează permise de conducere, paşapoarte şi cărţi de identitate nu vor fi deschise pe 26 decembrie 2022 şi pe 2 ianuarie 2023, care sunt declarate zile de sărbătoare legală în care nu se lucrează. Anunțul a fost transmis în această dimineață, de Ministerul Afacerilor Interne.

Alt program pentru serviciile de eliberare a pașapoartelor, permiselor și buletinelor

„În funcţie de numărul solicitărilor şi de volumul de lucru, în anumite judeţe, programul serviciilor publice comunitare poate suferi modificări, sens în care vă recomandăm să urmăriţi paginile de internet ale serviciului public comunitar din judeţul care vă interesează. Este important de menţionat că, pentru a veni în sprijinul cetăţenilor interesaţi, Direcţia Generală Permise de Conducere şi Înmatriculări recomandă folosirea serviciului programări online – https://www.drpciv.ro/drpciv-booking”, a informat Ministerul Afacerilor Interne.

Alt program pentru pașapoarte, buletine și permise de conducere
Alt program pentru pașapoarte, buletine și permise de conducere

În acest context, Direcţia Generală Permise de Conducere şi Înmatriculări a lansat, la începutul lunii decembrie, un nou serviciu online prin intermediul site-ului propriu. Este vorba despre serviciul pentru facilitarea plăţilor reprezentând contravaloarea permisului de conducere, certificatului de înmatriculare, autorizaţiei de circulaţie provizorie, precum şi a plăcuţelor cu număr de înmatriculare.

Citește și: VIDEO care a șocat milioane de oameni. Un câine ajută o femeie să mute mașina blocată la inundații

Așadar, cetăţenii care au nevoie de un nou document de călătorie au posibilitatea de a se programa online folosind platforma https://epasapoarte.ro/. De asemenea, după depunerea cererii de eliberare a paşaportului, stadiul acesteia poate fi verificat pe https://epasapoarte.ro/verifica/.

Ai mai putea citi și: Meteo 26 decembrie-23 ianuarie. Ce temperaturi vor fi în România în următoarele săptămâni

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult