- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Se schimbă vremea în România! Meteorologii anunță fluctuații majore

02 Oct, 16:08 • Bumbeneci Diana
Se schimbă vremea în România! Sunt așteptate fluctuații mari de temperatură de la o zi la alta.
Se schimbă vremea în România! Meteorologii anunță fluctuații majore

Luna octombrie vine în România cu temperaturi extreme și fluctuații de la o zi la alta. Meteorologii anunță o schimbare semnificată a temperaturilor în țara noastră. Florinela Georgescu, director în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie, a explicat pentru Antena 3 CNN cum va fi vremea în perioada următoare.

Se schimbă vremea în România

„În partea de sud a țării, temperaturile vor scădea iar maximele nu vor mai depăși 25 de grade față de 30, câte s-au înregistrat ieri. Aceste maxime vor porni de la 18 grade în partea de nord a teritoriului. Vor mai fi și unele înnorări în partea de sud a țării și la munte, iar izolat mai este posibil să plouă slab”, a explicat Florinela Georgescu la Antena 3 CNN.

”Vor mai fi și unele intensificări ale vântului în Moldova, Bărăgan, Dobrogea, pe crestele montane, rafale în general de 40-50 de km pe oră”, a mai explicat meteorologul.

Vezi și: În octombrie 2023, pensionarii primesc încă 500 de lei de la Guvern. Iată la cine vor ajunge banii

Vremea revine la normalul perioadei din calendar

”„Vorbim de o vreme specifică de toamnă dar care, în zilele următoare, va deveni din nou în general frumoasă. Vom avea parte de o ușoară încălzire mâine, apoi vom rămâne cu temperaturi pe toată durata săptămânii apropiate de normalul perioadei, asta însemnând, în general, 19…24 de grade, mai ridicate în partea de sud a țării. Miercuri, de exemplu, putem ajunge până la 28 de grade.

În zilele următoare vom avea parte, de asemenea, de foarte puține precipitații, chiar dacă ar fi nevoie, mai ales în jumătatea de est a teritoriului”, a concluzionat Florinela Georgescu la Antena 3 CNN.

Ai mai putea citi: Jobul de inginer de calcul în 2023. Cât câștigă un astfel de angajat în România și care sunt atribuțiile sale

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult