- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Se vor majora impozitele românilor? Ciolacu: „Este o restanță a statului român”

09 Nov, 19:43 • Bumbeneci Diana
Marcel Ciolacu a transmis că impozitele românilor nu vor fi modificate în 2023. Cel mai probabil, anul 2025 va veni cu cele mai multe schimbări.
Se vor majora impozitele românilor? Ciolacu: „Este o restanță a statului român”

Preşedintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu a făcut noi declarații despre impozitele din România. Ciolacu a declarat în cursul zilei de azi că susţine o amânare a majorării impozitelor locale până în anul 2025. Peste doi ani ar urma să devină funcţională digitalizarea, anunță Agerpres.

Mai poți citi: România participă cu sume consistente la fondul de inovare al Alianței Nord-Atlantice. Țara noastră investește 3,4 milioane de euro anual

Se vor majora impozitele românilor? „Este o restanță a statului român”
Se vor majora impozitele românilor? „Este o restanță a statului român”

Impozitele românilor nu vor fi majorate în 2023

Este o restanţă a statului român şi mi se pare corect ca până când statul român va veni în sfârşit cu digitalizarea ANAF-ului, aceste impozite să rămână. Să fie o derogare la lege, până în anul 2025, când digitalizarea va fi funcţională şi interconectată cu autorităţile locale, pentru că, chiar dacă am aplica legea, autorităţile locale nu pot să o aplice şi le creăm o problemă”, a arătat Ciolacu, în cadrul unei conferinţe de presă.

De altfel, liderul social-democrat a mai transmis că își susține punctul de vedere conform căruia ar trebui să existe o impozitare diferențiată.

La fel, îmi menţin părerea că de la o anumită valoare în sus, peste 500.000 de euro, peste 2 milioane de lei, sau peste un milion de euro trebuie să existe o impozitare diferenţiată, cum este peste tot în lume. Nu vreau să vin să vă detaliez ce impozite se plătesc local la Paris şi cum sunt diferenţele, în funcţie de venituri. Asta e societatea în care trăim şi trebuie să ne adaptăm, totuşi, regulilor din Uniunea Europeană şi să nu ne mai fie frică să avem astfel de abordări”, a mai precizat Ciolacu.

Ai mai putea citi: Ciolacu anunță reglementarea a 80% din piața energetică. „Sper să închidem astăzi subiectul energie. Rămân pragurile de 0,68 și 0,8 lei/kWh”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult