- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Secretarul de stat, Cristian Vasilcoiu, face ultimele declarații în Ministerul Muncii. Salariul minim pe economie va crește!

26 Oct, 11:57 • Oprea Alina
Cristian Vasilcoiu, secretar de stat în Ministerul Muncii, aduce noi informații cu privire la salariul minim pe economie! Acesta a afirmat că va îl va majora, dat fiind faptul că trebuie ca puterea de cumpărare a angajaților din anumite domenii să nu scadă!
Secretarul de stat, Cristian Vasilcoiu, face ultimele declarații în Ministerul Muncii. Salariul minim pe economie va crește!

În decursul zilei de miercuri, Cristian Vasilcoiu, care este secretar de stat în Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a făcut un anunț care este de mare inetres pentru români. Acesta a afirmat majorarea salariului minim pe economie, un moment mult așteptat de foarte mulți români, însă a precizat că doar unele domenii vor avea parte de această majorare, întrucât puterea de cumpărare nu trebuie să scadă în domeniile respective pe care acesta le-a precizat în anunțul său.

Citește mai multe despre: Noi indemnizații pentru milioane de români! Senatul a dat legea care va aduce o indemnizație cât salariul minim net din 2023

Căror domenii de activitate le va majora Cristian Vasilcoiu salariul minim pe economie?

Din nefericire pentru foarte mulți dintre cetățenii români, sunt doar două domenii de activitate care vor beneficia de această majorare a salariului. Aici este vorba despre domeniul construcțiilor, dar și al agriculturii. Cele două în cauză sunt primordiale în România, întrucât forța de muncă crește din ce în ce mai mult în aceste două zone de activitate. Salariile vor fi majorate considerabil, Cristian Vasicloiu, secretarul de stat în Ministerul Muncii și Solidarității precizând creșterea exactă. Astfe, salariul minim pe economie va crește la 4.582 lei brut (construcții), repsectiv 3.436 lei brut (agricultură).

Cristian Vasilcoiu
Cristian Vasilcoiu

„Consiliul Național Tripartit, format din reprezentanți ai confederațiilor sindicale și patronale și cei ai Guvernului, a avizat creșterea salariului minim diferențiat în construcții și agricultură la 4.582 lei brut, respectiv 3.436 de lei brut, astfel încât puterea de cumpărare a angajaților din aceste domenii să nu scadă.

Totodată, vă reamintesc faptul că salariul minim brut în România a crescut de la 1 octombrie la 3.300 de lei, aferent unui net de 2.079 lei, adică peste 400 de euro.

Salariul minim pentru constructori și agricultori crește la 4.582 de lei respectiv 3.436 de lei brut.

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura-Oprescu, a participat astăzi alături de premierul Marcel Ciolacu la ședința Consiliului Național Tripartit.”, a comunicat Cristian Vasilcoiu, secretar de stat în Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, potrivit bugetul.ro.

Citește mai multe despre: Noua lege a pensiilor speciale a fost promulgată! Multiple modificări au fost aplicate: impozitare progresivă pentru unele pensii, iar pensia nu va depăși salariul din ultima lună de activitate