- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ședință de Guvern istorică. Se finanțează cel mai mare proiect de autostradă din România

11 Jan, 08:00 • Bumbeneci Diana
Astăzi va avea loc una dintre cele mai importante ședințe ale începutului de an de la Guvern. Se finanțează cea mai importantă autostradă din România.
Ședință de Guvern istorică. Se finanțează cel mai mare proiect de autostradă din România

Guvernul

se va întruni joi într-o ședință pentru a analiza memorandumurile referitoare la organizarea concursurilor în vederea ocupării posturilor vacante din unitățile subordonate Ministerului Sănătății. Pe ordinea de zi se află și aprobarea finanțării A3 – unul dintre cele mai importante proiecte din infrastructura din România.

Ședință de Guvern de mare importanță

Printre temele de discuție se numără analiza memorandumului privind aprobarea organizării concursurilor pentru posturile vacante/temporar vacante în unitățile subordonate Ministerului Sănătății, precum și analiza memorandumului privind aprobarea sesiunii de concursuri sau examene pentru ocuparea posturilor vacante sau temporar vacante din sectorul de sănătate și asistență socială la instituții. publice locale cu cereri eligibile neaprobate în 2023.

Un alt punct pe ordinea de zi la ședința de Guvern este proiectul de lege pentru aprobarea Contractului de finanțare a Autostrăzii A3 România, cofinanțat prin Mecanismul de redresare și reziliență, semnat la București la 16 noiembrie 2023 și la Luxemburg la 20 noiembrie 2023. Totodată, se va discuta și proiectul de lege pentru ratificarea Acordului între Guvernul României și Guvernul Emiratelor Arabe Unite privind cooperarea militară, semnat la Abu Dhabi la 22 iunie 2022.

ședință de Guvern
ședință de Guvern

Şedinţa de joi va include şi analiza şi adoptarea unei hotărâri de Guvern privind atribuţiile, organizarea şi funcţionarea Cancelariei Prim-Ministrului. Un alt subiect de discuție este Programul național „Masă sănătoasă”.

Pe agenda Guvernului mai sunt incluse acte normative referitoare la reaprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru consolidarea și modernizarea sediului central al Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, situate în Calea Victoriei, nr. 19, sector 3, precum și eliberări și numeri de prefecții sau subprefecții. De asemenea, se va discuta despre scoaterea din rezervele de stat a unor cantități de produse și acordarea acestora ca ajutoare umanitare interne, cu titlu gratuit, în scopul sprijinirii beneficiarilor serviciilor sociale de tip rezidențial destinat copiilor instituționalizați.

Vezi și: EXCLUSIV. Bunica Alexandra vinde flori la metroul din Pipera, la 74 de ani, pentru a putea trăi de pe o zi pe alta! „Jumătate din pensie o dau pe facturi, cealaltă abia îmi ajunge de medicamente și mâncare”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult