- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Șeful Raiffeisen, mesaj neașteptat pentru români, legat de intrarea României în Schengen: „Banca trece prin momente teribile”

22 Dec, 08:33 • Bumbeneci Diana
Șeful Raiffeisen Bank a transmis un nou mesaj pentru români, în contextul propunerilor de boicotare a instituțiilor austriece. Liderul băncii susține că situația nu este tocmai bună și le cere românilor să nu renunțe la serviciile oferite de Raiffeisen.
Șeful Raiffeisen, mesaj neașteptat pentru români, legat de intrarea României în Schengen: „Banca trece prin momente teribile”

Liderul Raiffeisen Bank din România a transmis un nou mesaj pentru români, în pragul sărbătorilor de iarnă. Acesta recunoaște că banca trece prin momente teribile, după ce Austria a blocat intrarea României în spațiul Schengen.

Președintele executiv al Raiffeisen Bank, Zdenek Romanek, a transmis  un mesaj pe e-mailurile tuturor clienților băncii în care vorbește despre angajamentul luat pentru susținerea României în dorința ei de a intra în Schengen. Banca promite că nu își va dezamăgi clienții și că va face tot posibilul să susțină aderarea țării noastre în Schengen.

Raiffeisen
Raiffeisen

Mesajul integral transmis de șeful Raiffeisen Bank România

Citește și: Dobânzile în creștere la credite le-au adus profituri record băncilor! Profitul net al Raiffeisen Bank a crescut cu 43%. În primele 9 luni ale anului, banca a atins pragul de 920 milioane lei profit net

Datorita increderii pe care ne-o acordati, suntem azi o banca puternica, bine capitalizata, cu o pozitie de lichiditate solida. Fara indoiala, impreuna, ne vom continua dezvoltarea si in 2023, pe aceste fundamente sanatoase.

In ultimele doua saptamani, alaturi de cei 5.000 de colegi din Raiffeisen Bank, am trecut printr-o perioada marcata de multa nemultumire, generata de contextul aderarii la spatiul Schengen. Sustinem pe deplin aderarea Romaniei la spatiul Schengen. Ne-am luat un angajament ferm pentru sprijinirea autoritatilor in urmatoarele etape ale procesului.

Stim ca si dumneavoastra, clientii nostri, sunteti dezamagiti de acest rezultat intermediar. Echipa din Raiffeisen a discutat despre aceasta situatie cu unii dintre clientii nostri, cei care si-au exprimat deschis nemultumirea. A vorbit cu fiecare dintre ei. Sincer, ca de la romani la romani, care isi doresc ce e mai bine pentru tara si pentru dezvoltarea ei.

Suntem o banca in care lucreaza buni profesionisti romani, care vin la serviciu sa raspunda nevoilor dumneavoastra – prin servicii digitale simple si prin consultanta financiara menita sa va sustina proiectele personale sau de business.

Va doresc Sarbatori fericite si un an nou cu bine!”, e mesajul transmis de Zdenek Romanek, CEO RaiffeisenBank Romania.

Amintim că aderarea României şi Bulgariei la Spaţiul Schengen a fost respinsă joi, 8 decembrie în cadrul consiliului JAI. Respingerea s-a făcut cu două voturi împotrivă, al Austriei şi al Olandei. În acelaşi timp, Croaţia a primit undă verde să adere la Schengen de la 1 ianuarie.

Nemulțumirea românilor legată de aderare a început încă din acea zi, mulți dintre ei dorind să renunțe la serviciile băncilor sau altor instituții austriece care activează în România. Raiffeisen Bank a fost una dintre instituțiile care au depus eforturi de convingere a clienților, făcându-i să nu renunțe la serviciile băncii.

Citește și: Incredibil! Universitatea Craiova este prima care boicotează Austria! „Ne mutăm conturile de la Raiffeisen Bank și nu mai alimentăm de la OMW-Petrom!”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult