- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Senatorii bat palma și achiziționează 22 de Skoda Superb, cu un milion de euro, după ce anul trecut au cumpărat 20 de limuzine

04 May, 08:56 • Constantin Cristina
Senatorii au cerut îndeplinirea mai multor condiții din caietul de sarcini pentru confecționarea mașinilor. Așa că, Parlamentul a cumpărat în acest an 22 de Skoda Octavia, iar anul trecut 20 de limuzine. Prețul diferă enorm.
Senatorii bat palma și achiziționează 22 de Skoda Superb, cu un milion de euro, după ce anul trecut au cumpărat 20 de limuzine

Senatul României a încheiat un contract cu Avia Motors, pe fondul unei noi achiziții. 22 de Skoda Octavia au fost achiziționate de un singur ofertant, printr-o licitație cu un milion de euro, a informat profit.ro.

Citește și: Dacia a vândut mai multe autoturisme decât Skoda în noiembrie. Marca românească a crescut cu 14% în primele 11 luni, în timp ce majoritatea mărcilor au înregistrat scăderi

Senatorii achiziționează 22 de Skoda Superb, cu un milion de euro

Anul trecut, senatorii au cumpărat 20 de limuzine, pentru care au plătit suma de 765.000 de euro. Însă, de această dată, cele 22 de vehicule noi costă un milion de euro, mai exact o mașină ajunge la valoarea de 3.000 euro.

Cererea a fost condiționată de respectarea unor criterii din caietul de sarcini extrem de restrictive. De exemplu, lungimea nu putea fi decât 4,85 – 4,95 metri. În plus, specificația motorului de 1.900 – 2.000 cmc, cu o putere de MINIM 250 CP, introducea o altă restricție tehnică. De altfel, secretarul general al Senatului, Mario Oprea, a declarat că pentru licitația din luna februarie 2023 a folosit același caiet de sarcini din 2022.

Skoda
Skoda

Pe lângă Skoda Octavia se aflau și alți competitori din grupul W, dar și alte mărci, însă acestea nu îndeplineau criterii cerute. De exemplu, BMW Serie 5 este mai lungă cu un centimetru, deci nu se încadra, iar Mercedes C Class are câteva kilograme în plus, iar o mașină aproape similară, VW Passat, are câțiva centimetri în minus.

Dealerul Skoda Avia Motors a depus propria ofertă, unica, în cadrul licitației organizate de Senatul României, în luna martie, iar pe 24 martie contractul a fost atribuit oficial. Prețul estimat pentru cele 22 de autoturisme a fost de 4537815.13 lei, în timp ce prețul ofertat nu este public. Cu un an înainte, aceeași companie, Avia Motors, a depus oferta unică pe 24 februarie iar contractul i-a fost atribuit în luna următoare, prețul estimat atunci fiind de 3.781.512,61 lei, pentru 20 de autoturisme.

Alte articole: Concedieri la Skoda. Motivul pentru care 3000 de oameni ar putea fi dați afară