- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Seniorii cu pensii de până la 3.000 de lei vor primi ajutoare suplimentare, pe lângă majorările de pensii! Anunț de ultimă oră de la ministrul Muncii

23 Nov, 09:13 • Gabriela Andreescu
Ministrul Muncii, Marius Budăi, a vorbit marți seara, în direct la România TV, despre noile modificări din domeniul pensiilor. Oficialul român a oferit informații despre cât de mult vor crește pensiile românilor dar și despre ajutoarele suplimentare pe care le vor primi seniorii româniei cu pensii de până la 3.000 de lei lunar
Seniorii cu pensii de până la 3.000 de lei vor primi ajutoare suplimentare, pe lângă majorările de pensii! Anunț de ultimă oră de la ministrul Muncii

Invitat în cadrul emisunii TV menționate, ministrul Muncii a adus vești bune pensionarilor. Conform oficialului român, pensiile vor fi majorate cu 12,5% iar impactul bugetar al acestei majorări va fi de 13,4 miliarde de lei.

Vor fi acordate ajutoare suplimentare, pe lângă pensiile majorate, a anunțat ministrul Muncii

Ministrul Muncii a explicat că punctul de pensie va fi majorat cu 12,5% și a spus care ve fi impactul bugetaral acestei decizii. Marius Budăi a adăugat că partidul din care face parte s-a axat întotdeauna pe ajutorarea categoriilor vulnerabile.

„Vom avea o majorare a punctului de pensii de 12,5%, cu un impact bugetar de 13,4 miliarde de lei. Viziunea PSD a fost tot timpul despre salariul minim și pensii, majorări de venituri pentru categoriile vulnerabile,” a spus Marius Budăi

Oficialul de la Ministerul Muncii a explicat detaliat, pentru fiecare categorie de pensionari în parte, cuantumul ajutoarelor de care vor beneficia  seniorii României. Astfel:

  • Cei cu pensii mai mici de 1.500 de lei vor primi un ajutor social în valoare de 1.000 de lei
  • Cei cu pensii de 1.500-2.000 de lei vor primi un ajutor social în valoare de 800 de lei
  • Cei cu pensii de 2.001 – 3.000 de lei vor primi un ajutor social în valoare de 600 de lei

Citește și: Compania americană Smithfield cumpără fabrica românească de mezeluri Goodies Meat

Ministrul Muncii a explicat că aceste ajutoare vor veni în două tranșe semestriale și a oferit informații cu privire la impactul bugetar pentru fiecare în parte:

„Avem pensii pentru cele mai mici de 1.500 de lei. Vor primi un sprijin de 1.000 de lei, care va fi acordat în două tranșe semestriale. 500 de lei în luna ianuarie, a doua tranșă semestrială undeva în semestrul al doilea, în octombrie cel mai probabil. Acest lucru are un impact bugetar de 2,5 miliarde de lei.

Seniorii României cu pensii de 1.500 – 2.000 de lei vom avea un sprijin de 800 de lei, împărțit în două tranșe semestriale de câte 400 de lei. Impactul bugetar este de 860 milioane lei.

Ministrul Muncii a explicat că punctul de pensie va fi majorat cu 12,5% și a spus care ve fi impactul bugetaral acestei decizii.
Ministrul Muncii a explicat că punctul de pensie va fi majorat cu 12,5% și a spus care ve fi impactul bugetaral acestei decizii.

A treia categorie sunt seniorii României cu valoarea pensii între 2.001 – 3.000 de lei. Sprijinul este de 600 de lei, cu aceleași două tranșe, 300 de lei, respectiv 300 de lei. Impactul bugetar e de 710 milioane de lei. ” a spus Marius Budăi

Oficialul român a menționat și o formă de ajutor suplimentară, oferită o dată la două luni celor cu pensia 1.700 de lei.

„Mai avem persoanele care primesc 250 de lei sprijin, o dată la două luni. Până acum erau cei care aveau până la 1.500 de lei pensii. Acum am ridicat pragul la 1.700 de lei. Vor fi șase tranșe a câte 250 de lei pentru întreg anul 2023, din ianuarie. Măsura are un impact bugetar de 6,75 miliarde de lei,” a spus ministrul Muncii.

Ministrul Muncii a vorbit și despre un sprijin de 1.400 de lei pe care guvernul îl va acorda pentru plata facturilor:

„În coaliție s-a decis ca pensionarii de peste 60 de ani, cu pensii mai mici de 2.000 de lei să primească un sprijin de 1.400 de lei pentru plata facturilor, care va fi împărțit în două tranșe, 700 de lei/ 700 lei, cu un impact de 5 miliarde de lei”,a declarat Marius Budăi, la România TV.

Ajutoarele suplimentare vor fi acordate pe cuponul de pensie. Banii vor fi acordați cash, neimpozabili.

Salariul minim va crește din 2023, a anunțat ministrul Muncii

Salariul minim de 3.000 de lei de la 1 ianuarie, a anunțat Marius Budăi.

„Noutatea este că salariul de 3.000 de lei va fi nefiscalizat, Guvernul vine în sprijinul oamenilor de afaceri. De la 2.550 de lei, guvernul vine cu 200 de lei nefiscalizați, angajatorul mai pune 250 de lei”, a mai declarat Budăi.

Persoanele cu dizabilități vor primi a 13-a indemnizație, a mai anunțat ministrul.

„Alocațiile pentru copii vor avea un plus cu rata inflației, iar veteranii și văduvele de război vor avea un plus de 30%”, a mai declarat oficialul PSD.

Citește și: Zelenski solicită ajutorul Franței: „Kremlinul vrea să transforme frigul iernii în armă de distrugere în masă, un instrument al terorii

Cu mai mult de 15 ani experiență în domeniul jurnalismului și o pasiune pentru tot ce înseamnă actualități, știri, și tot ce se întâmplă relevant atât în țară, cât și pe plan extern. ... citește mai mult